G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,05
CNY4,81
GBP44,57
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
Petrol74,09
GR. ALTIN2.996,27
BTC2.316.895,85

AKP’li Meclis Üyesi’nin Şirketine ‘Hileli Gıda’ Damgası Vuruldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, Elazığ’da Denetim Gerçekleştirdi

Elazığ genelinde gerçekleştirilen denetimlerde Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Dört Mevsim Piliç Et ve Et Ürünleri Gıda Hayvancılık İnşaat Nakliye Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi’ tarafından satışa sunulan ürünlerin insan sağlığına uygunsuz olduğunu tespit etti. AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Arslan, bakanlığın firmayla ilgili belirlemesinin 2022 yılına dayandığını ifade etti.

Mekanik Ayrılmış Kanatlı Et Tespit Edildi

Bakanlık, dönemsel olarak yayımladığı sahte gıda listelerinde AK Parti’li meclis üyesinin işletmesinin adının geçtiğini bildirdi. Elazığ merkezinde faaliyet gösteren ‘Dört Mevsim Piliç Et ve Et Ürünleri Gıda Hayvancılık İnşaat Nakliye Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi’nde, yapılan denetim sırasında ‘Tavuk Isıl İşlem Görmüş Sucuk’ta mekanik ayrılmış kanatlı et bulunduğu kaydedildi.

AKP’li İsim, Zararsız Olduğunu Savundu

Bakanlığın tespitine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Arslan, “Bu tespit 2022 yılında yapıldı, fakat neden 2024 yılına kadar bunun ifşası gecikti, anlayabilmiş değilim. Mekanik ayrılmış kıyma ile ilgili olarak, tavuk etlerini insanların tek tek ayırmasının imkânı yok. Bu işlemler makinelerle yapıldığı için, makinelerdeki bazı deformasyonlardan kaynaklı olarak sinir, kan ve kemik, ete fazla karışabiliyor. Ancak bu durum insan sağlığına zararlı değildir; kalsiyum oranı artabilir ve bu da vücuda faydalıdır. Burada mesele, etin birbirine bulaşma durumudur. Piliç eti kemik veya kıkırdağı ile karışmış, bu durum birçok markada görülebilir. Eğer Tarım ve Orman Bakanlığı bu durumu sağlığa aykırı buluyorsa, neden 2022’de bunu ifşa etmiyor?” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Meclis Üyesi’nin Şirketine ‘Hileli Gıda’ Damgası Vuruldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!