G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO37,03
CNY4,79
GBP44,47
EURO/USD1,08
BIST9.002,48
Petrol74,48
GR. ALTIN2.951,39
BTC2.286.653,52

AKP’de Kabine Değişikliği Rüzgarı: Siyasetçiler Mi, Bürokratlar Mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’DE YENİ BAKAN ATAMALARI GÜNDEME GELDİ

14-28 Mayıs 2023 tarihli seçimlerin ardından, atanan bakanların çoğunlukla bürokrasi kökenli olmaları, AK Parti (AKP) içinde uzun süredir tartışma konusu. Siyaset tecrübesi olmayan bakanların sahada beklenen başarıyı gösteremediği, halkla iç içe olmanın zorluklarını yaşadığı ve teşkilatla doğrudan iletişim kurmada sıkıntılar çektiği, adayların seçmenle etkin bir bağ kuramadığı uzun zamandır konuşulan rahatsızlıklar arasında. 31 Mart seçimlerinde yaşanan kaybın ardından AKP, kamuoyuna yönelik bir muhasebe süreci başlatırken, bakanların eleştirildiği gözlemlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar sonrasında kabine değişikliği tartışmaları yeniden gündeme geldi.

YENİ BAKANLAR İÇİN SİYASETİ TERCİH EDİYORLAR

Ekonomim’den alınan bilgilere göre, AKP kulislerinde konuşulan yeni strateji, yeni atanacak bakanların siyasi geçmişi olan kişiler arasından seçileceği yönünde. Erdoğan’ın değişim mesajıyla hareketlenen AK Parti’de bakanlık için bekleyen birçok isim mevcut. Genel kanı, yeni atanacak bakanların eski milletvekilleri ya da aktif siyasetçilerden oluşacağı yönünde. Uzun süredir, çok sayıda milletvekilinin bakanlardan randevu talep ettiği fakat bu taleplerin ambargoya tabi tutulduğu, kabinede planlanan değişiklik öncesinde parti yöneticilerine sürekli olarak iletiliyor.

5 BAKANIN YERİ GARANTİ

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından birçok AKP’li isim, kendilerini ön plana çıkarmak amacıyla parti içinde lobi faaliyetlerine girişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna duyurduğu açıklama sonrası, seçmenin taleplerine kulak vereceği, performans değerlendirmesi yapacağı ve potansiyel bakan adaylarının teşkilat ve mevcut milletvekilleri ile olan ilişkilerini gözden geçireceği konuşulmakta. Kabinede çeşitli bakanların değişimi söz konusu olsa da, beş bakanın yerinin garanti olduğu ifade ediliyor.

Bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cengiz Yılmaz, Dışişleri Bakanı Selim Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Serdar Aydın ve Milli Savunma Bakanı Halil Korkmaz öne çıkıyor. Ayrıca yakın zamanda göreve başlayan Sağlık Bakanı Murat Korkmaz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Orhan Kara’nın da görevlerine devam etmeleri bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’de Kabine Değişikliği Rüzgarı: Siyasetçiler Mi, Bürokratlar Mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!