G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,03
CNY4,81
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
Petrol75,96
GR. ALTIN3.028,85
BTC2.302.278,48

AKP İle Aile İlişkileri: ‘Ballı’ Atamalar Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Eski Vekillerin Ailelerine Ballı Atamalar Sürüyor

Son dönemde, AKP’nin eski ve görevdeki milletvekillerinin yakınlarına yaptığı yüksek maaşlı atamalar dikkat çekiyor. Son örneklerden biri, AKP’nin eski Milletvekili ve Ankara Üniversitesi Rektörü olan Necdet Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül. Solmazgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Destek Hizmetleri Başkanlığı’na 110 bin lira maaşla atandığı iddialarıyla gündeme geldi. Necdet Ünüvar, 2020 yılında Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştı. Kızı Münevver Şeyma Solmazgül ise bu yılın Temmuz ayında TBMM’de işe başladı.

Aynı Yolda İlerleyen Başka İsimler de Var

Münevver Şeyma Solmazgül’ün başkan yardımcılığına atanabilmesi için, daha önce bu pozisyonda bulunan bürokrat Arif Erdal görevden alındı. Benzer bir durum bu kez de ortaya çıktı. AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’ün referansıyla 2023 yılında Destek Hizmetleri Başkanlığı görevine atanan Davut Öksüz de görevden alındı ve yerine Solmazgül getirildi. Ünüvar’ın kızı, bu pozisyona ek göstergesi nedeniyle emeklilik düşüncesini de değerlendirebilecek.

Görevden alınsa bile, Solmazgül TBMM Başkan Müşaviri olarak Meclis kadrosunda kalmaya devam edecek. Bununla birlikte, Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar da geçmişte dikkat çeken bir atama ile 2014 yılında, dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından müşavir olarak atanmıştı. Sınav aşamasını geçmeden işe başlayan Alaattin Ünüvar, şu anda Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP İle Aile İlişkileri: ‘Ballı’ Atamalar Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!