G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

AK Parti’nin İrtifa Kaybı: Seçim Sonuçlarına Göre Neler Değişmeli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları kamuoyunda hala yankılanmaya devam ediyor. AK Parti’nin aldığı büyük gerileme sonrasında parti içindeki analizler başlarken, gazeteci Ahmet Hakan konuyu ele aldı ve AK Parti’nin irtifa kaybının nasıl önüne geçilebileceği konusunu 9 başlıkta inceledi. Ahmet Hakan’ın sıraladığı başlıklar arasında ekonomi, samimiyet, değişim, aktörsüzlük, dil ve üslup, kampanya, anket, devlet ve adaylar yer alıyordu.

Seçim sonuçlarının ilk maddesi olarak ekonomiyi gösteren Ahmet Hakan, AK Parti’nin ekonomik sorunlarını çözmesi gerektiğini belirtti. Emeklilerle ilgili sorunlar ve yüksek fiyatlar gibi konuların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Hakan, bu sorunların halledilmediği sürece AK Parti’nin irtifa kaybetmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, samimiyet konusuna da değinen Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimiyetinin halk tarafından hissedildiğini ancak bu özelliğin parti içinde daha geniş bir şekilde yansıtılması gerektiğini söyledi.

Değişim konusunda önemli bir vurgu yapan Ahmet Hakan, AK Parti içindeki isimlerin değişmesi gerektiğini savundu. Halktan uzaklaşmış, antipati yayan isimlerin partiden uzaklaştırılması gerektiğini belirten Hakan, ayrıca parti içindeki üslup sorununun da çözülmesi gerektiğini ifade etti. Aktörsüzlük konusuna da değinen Ahmet Hakan, Erdoğan’ın halkla kurduğu ilişkinin diğer aktörler tarafından yeterince sağlanamadığını ve bu durumun partinin irtifa kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

Türkiye’deki siyasi kutuplaşmanın artık etkisini yitirdiğine dikkat çeken Hakan, dil ve üslup konusunda da eleştirilerde bulundu. Rakiplerin siyaseti öğrenmesi ve AK Parti’nin kampanya stratejilerindeki değişimi eleştiren Hakan, partiye daha özgün ve bütünlüklü bir kampanya yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anketlerle halkın nabzını ölçme konusundaki başarısına vurgu yapıp, partinin devletin gücüne değil kendi gücüne dayanması gerektiğini ifade etti.

Son olarak adaylar konusuna da değinen Ahmet Hakan, AK Parti içinde yapılan hatalı aday seçimlerinin irtifa kaybına neden olabileceğini belirtti. Aday seçim sürecinin gözden geçirilmesi ve daha isabetli kararlar alınması gerektiğini vurgulayan Hakan, AK Parti’nin önümüzdeki dönemde yapması gereken değişiklikleri sıraladı. Bu doğrultuda AK Parti’nin ekonomik sorunları çözmesi, iç samimiyeti arttırması, parti içindeki değişimi gerçekleştirmesi ve kampanya stratejilerini gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’nin İrtifa Kaybı: Seçim Sonuçlarına Göre Neler Değişmeli?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!