G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

AK Parti’den Mehmet Şimşek’e Tam Destek: “Desteğimiz Tamdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşma sırasında kullandığı “yerel” ifadesi sebebiyle polemiklere neden oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu duruma AK Parti olarak destek verdiklerini belirtti. Çelik, parti genel merkezinde toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklama yaparak Bakan Şimşek’in “yerel” ifadesiyle ilgili yorumda bulundu. Çelik, “Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve ekibine desteğimiz tamdır. Önümüzdeki dönem çalışmalarımızla ilgili kararlarımızı sizinle paylaşacağız.” dedi.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Bakan Şimşek’e destek veren isimlerden biri oldu. Bahçeli, bugün partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Polemik üretenler boşa heveslenmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız. Bir şeyi söylemek istersem doğrudan söylerim.” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta ABD’nin başkenti Washington D.C’deki Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu’nda konuşan Bakan Şimşek, İngilizce olarak, “Yerel (halkı ya da yatırımcıları) enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor” ifadesini kullanmıştı. Bu ifadeyi “yerel halk” olarak yorumlayan bazı kişiler, Şimşek’e sosyal medyadan tepki göstermişti. Bakan Şimşek ise ifadeyi “yerel yatırımcılar” anlamında kullandığını belirterek, “Raporlarda, konuşmalarda, bunun hiçbir şekilde sosyal medyada veya şu anda muhalefetin dile getirdiği anlamda karşılığı yok. Türkiye’de uzun süre bakanlık yaptım. Milletimiz benim duruşumu bilir. Biz vatandaşımıza ve milletimize hizmetkarız. Bizim asla başkalarının iddia ettiği gibi durumumuz söz konusu olmaz.” açıklamasında bulunmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’den Mehmet Şimşek’e Tam Destek: “Desteğimiz Tamdır”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!