G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.344.519,92

Ahmet Davutoğlu’ndan Sert Çıkış: Yenidoğan Çetesi Türkiye İçin Yüz Karası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Ankara’da, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından düzenlenen mitinge katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının yenidoğan çetesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Bu etkinlik, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na ve sağlıkta şiddete karşı bir tepki olarak gerçekleştirildi.

"TÜRKİYE İÇİN YÜZ KARASI"

Davutoğlu, açıklamalarında, "Son grup toplantımızda, bu çete adına cumhuriyet savcısını tehdit eden kişi ile adı bile anılmak istenmeyen mafya lideri hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapmıştım. Bu, Türkiye için bir utanç kaynağıdır. Ülkemiz pek çok kötü günler geçirdi ama yeni doğmuş bebeklerin birer ticari mal gibi görülmesi ve yaşamları üzerinden rant sağlamak için çeteler kurulması, ahlaki çöküşün en derin, en sefil boyutunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

"ÇOKLU KURUM YETMEZLİĞİ"

Davutoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu da eleştirerek, "Duyduğumuz derin üzüntüyle birlikte gereğini yapmalıyız. Ülkemizde çoklu organ yetmezliği gibi bir ‘çoklu kurum yetmezliği’ durumu var. Bir çetenin, geçmişte İçişleri Bakanlığı’nda görev yapmış polis ve emniyet görevlileriyle ilişkileri mevcut. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile bağlantıları da var. Bu çete, devlet görevlilerini tehdit edebilmekte. Bu durum, ‘devlet kurumları yok, biz devletiz’ demektir" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, devlet kurumlarının asli görevlerini hatırlatarak, "Devlet siz değilsiniz. Devlet biziz demek, bu çeteye ve benzeri yapılara sert şekilde müdahale edilmesini gerektiriyor. Türkiye’de temiz siyaseti savunan bir siyasetçi ve akademisyen olarak, bu duruma karşı utanç duyuyorum. Eğer sorumlular cezasız kalırsa, insanlık onuru ve değerleri ayaklar altına alınacak. Masum bebeklerin her bir nefesinin hesabı sorulmalıdır. Bu mesele, herhangi birinin bireysel suçu olarak geçiştirilemez. İklim bozulmuş olmasaydı, çeteler bu kadar yaygınlaşamazdı" dedi.

"KAPSAMLI MÜCADELE GEREKİYOR"

Davutoğlu, Türkiye’de sokak çeteleriyle ilgili geçmişe vurgu yaparak, "Niye daha önce böyle bir durum yoktu? Yaklaşık 7-8 yıl önceki durum bu kadar kötü değildi. Hukukun yok olduğu yerde kimse kendini güvende hissetmez. Bu mesele, sıradan bir adalet veya yargı meselesi olarak ele alınmamalı. Ülkeye karşı çok kapsamlı bir müdahale yapılmalı. Yenidoğan çetesi, bardağı taşıran son damla olmalıdır ve kapsamlı bir mücadele başlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Davutoğlu’ndan Sert Çıkış: Yenidoğan Çetesi Türkiye İçin Yüz Karası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!