G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak Yargıtay Kararıyla Tekrar Yargılandı: İşte Cezalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteciler Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve akademisyen Mehmet Altan dahil altı sanık, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) medya yapılanmasına ilişkin “Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs” suçundan yargılandıkları davada 16 Şubat 2018’de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar. Ancak Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanıkların eylemlerinin “Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçunu oluşturduğu gerekçesiyle hükmü bozdu.

Bu karar üzerine İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2019’da Ahmet Altan’a 10 yıl 6 ay, Nazlı Ilıcak’a 8 yıl 9 ay hapis cezası vererek tahliyelerine karar verdi. Mehmet Altan’ın tüm suçlardan beraatine karar verilirken, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’e 11 yıl 3’er ay hapis cezası, Şükrü Tuğrul Özşengül’e ise 12 yıl hapis cezası verildi. Ancak Yargıtay’a yapılan temyiz başvurusu sonucunda dosya tekrar incelenmeye alındı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın hükmünü Türk Ceza Kanunu’nun 220/7’nci maddesinde belirtilen indirimin uygulanmaması gerekçesiyle bozdu. Buna karşın Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’in hükümleri onandı.

Yeniden yapılan temyiz sonucunda Ahmet Altan’a “Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 6 yıl 3 ay, Nazlı Ilıcak’a ise aynı suçtan 5 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Fevzi Yazıcı ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yakup Şimşek ise tüm suçlamalardan beraat etti.

Mahkeme süreci boyunca sanıkların savunmaları da temyiz başvurusu sonrasında değerlendirilmiş ve karara bağlanmıştır. Sonuç olarak Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a belirli cezalar verilirken, Fevzi Yazıcı için de hapis cezası kararı çıkmış, Yakup Şimşek ise suçsuz bulunmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak Yargıtay Kararıyla Tekrar Yargılandı: İşte Cezalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!