G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,70
CNY4,86
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.061,31
Petrol79,37
GR. ALTIN2.911,15
BTC2.146.664,74

Adana’da Sakatat Fiyatlarına Zam Yok, Üstelik Bir Sürpriz Var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Türkiye genelinde hayvan kesiminden elde edilen sakatatlar, başta şırdan olmak üzere çeşitli sakatat türleri Adana’ya gönderilmektedir. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla küçükbaş hayvan kesiminde bir artış yaşanması beraberinde ciğer ve böbrek gibi sakatat fiyatlarına zam yapılmasına neden olmadı.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, sakatat fiyatlarında herhangi bir artış beklenmediğini ifade etti. Yağmur, hava sıcaklığı ve Kurban Bayramı sonrası sakatat fiyatlarında herhangi bir yükseliş beklemediklerini belirterek, fiyatların sabit kalacağını ve zam yapılmayacağını dile getirdi.

Başkan Yağmur, belirlenmiş fiyatların üzerine satış yapan işletmeler hakkında yaptırım uygulanacağını vurgulayarak, temizlenmiş işkembe ve mumbarın fiyatının 100 TL olduğunu, karaciğerin kilogram fiyatının 600 TL, ütülenmiş kelle fiyatının ise 200 TL olduğunu açıkladı. Şırdanın ise 60-70 TL arasında değişen fiyatlarla satıldığını belirten Yağmur, vatandaşların fiyat dengesizliklerini kendilerine bildirmelerini ve gerekli yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

Şırdancı Güngör Güler ise Kurban Bayramı’nın sakatat piyasasına olumlu etki yaptığını belirtti. Güler, sakatat fiyatlarında zam olmayacağının kendilerine bildirildiğini ve özellikle şırdan ve diğer sakatat türlerine zam gelmeyeceğini aktardı. Güler, şu anda şırdanın 100 TL, dana şırdanın 170 TL, karın ve kırkkatın ise 60 TL olduğunu paylaşarak, eskiden garibanların yemeği olan sakatatın artık lüks bir yemek haline geldiğini söyledi.

Sakatat yemeklerinin diğer illerde de tüketilmesinin fiyatları etkilediğini ifade eden Güler, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde şırdan ve sakatat talebinin artmasıyla fiyatların yükseldiğini söyledi. Güler, insanların fiyatların yüksek olduğunu söylemelerine rağmen diğer illerde çok daha yüksek fiyatlarla satıldığını belirterek, talebin fazla olması nedeniyle şu anda yetişmeyen şırdanın 100 liraya satıldığını ancak diğer illerde 140-150 lira arasında satıldığını aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Sakatat Fiyatlarına Zam Yok, Üstelik Bir Sürpriz Var!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!