USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.057,27

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Kira Zamlarıyla İlgili Karar Meclis’te!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira zam artış sınırlaması uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Meclis’in bu konuda vereceği karara yönelik belirsizlik olduğunu vurguladı. Tunç, katıldığı Haber Global yayınında, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Temmuz’da sona eren yüzde 25’lik kira zam sınırı uygulamasının devam edip etmeyeceğine ilişkin kararın, o günkü şartlara göre Meclis tarafından verileceğini söyledi. Bakan Tunç, enflasyon hedefi, pandemi ve diğer ekonomik etkenlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Yüksek enflasyon nedeniyle kiralardaki artışların önüne geçmek amacıyla hükümet, 11 Haziran 2022 – 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yüzde 25 kira artış sınırını getirmişti. Ancak bu düzenleme, konunun devam etmesi üzerine 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Bakan Tunç, daha önce yaptığı bir canlı yayında, durumun devam etmeyeceğini ifade etmişti. Ancak sosyal medyada, kira artış sınırının uzatılmadığı yönünde yayılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklamıştı.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıkları azaltmak amacıyla arabuluculuk sistemini başlattıklarını ifade eden Bakan Tunç, bu sayede tartışmaların bir miktar azaldığını belirtti. Uygulamanın devam edip etmeyeceğine ilişkin kararın, o dönemdeki ekonomik koşullara bağlı olduğunu vurgulayan Tunç, Meclis’in bu konuda yapacağı değerlendirme sonucunda bir karar alacağını dile getirdi.

Sonuç olarak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un kira zam sınırı uygulamasıyla ilgili açıklamaları, konunun Meclis tarafından belirlenecek olan karara bağlı olduğunu göstermektedir. Yüzde 25’lik kira artış sınırının devam edip etmeyeceği, o dönemdeki ekonomik koşullara bağlı olarak şekillenecek ve Meclis tarafından karar verilecektir. Bu düzenlemenin, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları azaltmada etkili olabileceği düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Kira Zamlarıyla İlgili Karar Meclis’te!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!