G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

ABD’nin İsrail’e Silah Göndermesi Planı: BM Filistin Özel Raportöründen Sert Eleştiri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM raportörü Francesca Albanese, ABD yönetiminin İsrail’e silah göndermeyi planlarken Gazzelilerin güvenliğine ilişkin kaygısının ciddiye alınamayacağını belirtti. Albanese, ABD’nin İsrail’e silah göndermeyi ve Gazze’deki tutumunu eleştirerek, ABD yönetiminin Gazze’deki Filistinlilerin güvenliğine ilişkin kaygılarının ciddiye alınamayacağını ifade etti.

İsrail’in 7 Ekim’den beri dünyanın gözleri önünde yaptığı yıkım, katliam ve zorunlu göç devam ediyor. Üstelik İsrail, bu insanlık suçlarını ABD’nin başını çektiği Batılı ülkelerin koruması ve desteği altında sürdürüyor. İsrail’in Gazze’de uyguladığı vahşete, kendi toplumlarında ve İslam dünyasında giderek artan sesleri bastırabilmek için, destek verdikleri İsrail’i “eleştirir gibi” yapıyorlar, silah ve mühimmat desteğinden de geri durmuyorlar.

Cezayir, dün, Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes çağrısında bulunan “değiştirilemez” bir karar taslağını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunduğunu duyurmuştu. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Cezayir tarafından hazırlanan ve Gazze’de ateşkes çağrısı yapan karar tasarısının BMGK’de oylamaya sunulması halinde ABD tarafından kabul edilmeyeceği uyarısında bulunmuştu. ABD’nin, Tel Aviv’e on milyonlarca dolar değerinde binlerce bomba ve mühimmat göndermeyi planladığı iddiası ABD basınında yer almıştı. ABD yönetiminin, Tel Aviv’e silah göndermeyi planlarken, durumu göz ardı ettiği belirtilmişti.

BM raportörü, ABD yönetiminin 4,5 aydır İsrail saldırıları altındaki Gazze’deki tutumuna ilişkin değerlendirmede bulundu. BM Raportörü Albanese, ABD yönetiminin, Gazze’deki Filistinlilerin güvenliğine ilişkin kaygısının ciddiye alınamayacağını ifade etti. ABD hükümetinin, Tel Aviv yönetimine silah sevkiyatı planına ve BMGK oylamasında karar tasarısını veto edeceğine ilişkin basında çıkan iki haberin görselini de paylaştı. ABD’nin Gazze’de ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını BMGK’de reddedeceğini açıklamıştı.

ABD’nin İsrail’e bomba ve mühimmat göndermeyi planladığı iddiası ABD basınında yer almış, İsrail’e gönderilecek silah teslimatının her birinin, yaklaşık bin adet olmak üzere MK-82 türü bomba, KMU-572 saldırı mühimmatı ve FMU-139 bomba fitillerini içerdiği kaydedilmişti. Silahların on milyonlarca dolar değerinde olduğunun tahmin edildiği belirtilen haberde, sevkiyatın hala ABD yönetimince incelendiği ve Biden yönetiminin teslimatı Kongreye sunmadan önce detaylarının da değişebileceği vurgulanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’nin İsrail’e Silah Göndermesi Planı: BM Filistin Özel Raportöründen Sert Eleştiri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!