G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,09
CNY4,85
GBP45,74
EURO/USD1,11
BIST10.061,98
Petrol74,86
GR. ALTIN2.885,79
BTC2.172.139,46

ABD’den Hamas’a çağrı: Müzakerelere katılın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Kahire’de başlayan Gazze ateşkes müzakerelerinde Hamas’ın da yer alması gerektiğini vurguladı. Müzakerelere İsrail, ABD, Mısır ve Katar’dan yetkililer katılıyor. ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması için müzakereler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen müzakereler dün Mısır’ın başkenti Kahire’de başladı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, müzakerelere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamalarda, görüşmelerin “yapıcı” geçtiğini ve bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Tüm tarafların önerilen anlaşmanın uygulanması için bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Kirby, Hamas’ın da İsrail, ABD, Mısır ve Katar’dan müzakerecilerin katıldığı görüşmelere katılması gerektiğini ifade etti. Kirby, “Biz buradayız. Onlar da Kahire’de. Hamas’ın görüşmelere katılmasına ve detaylardaki tıkanıklığın derinine inmeye ihtiyacımız var. Önümüzdeki günlerde ve hafta sonu boyunca buna odaklanacağız” dedi.

İsrail gazetesi Haaretz’in haberine göre Mısır ve Katar, İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD ve iç istihbarat servisi Shin Bet tarafından dün Kahire’de sunulan Philadelphia Koridoru ve Refah sınır kapısı konusundaki yeni bir öneriyi Hamas’a iletecek. Gazete, İsrailli bir kaynağa dayandırdığı haberinde bu hamlenin “göreceli bir ilerlemeye” işaret ettiğini belirtti. Haaretz ayrıca İsrailli bir kaynağın “Perşembe günü Kahire’de yapılan heyetler arası toplantı yapıcıydı. Mısır ile İsrail arasında Philadelphia Koridoru konusundaki boşlukları kapattı. Şimdi Hamas’ın tutumunu bekliyoruz” dediğini aktardı.

Gazze ateşkes müzakerelerine dair gelişmeleri aktaran İHA, ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda süren görüşmelere Hamas’ın da katılması gerektiğini vurguladı. Bu müzakerelerde Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması üzerinde çalışılıyor. Çok sayıda yetkilinin katıldığı görüşmeler, önümüzdeki günlerde ve hafta sonunda odaklanılarak ilerlemeye devam edilecek.

Mısır ve Katar’ın Hamas’a sunacağı Philadelphia Koridoru ve Refah sınır kapısı konusundaki yeni öneri, ilerleme kaydedilmesine yönelik bir adım olabilir. Mısır ve İsrail’in sunduğu önerinin Hamas’ın tutumuna göre şekilleneceği belirtilirken, müzakerelerin taraflar arasındaki işbirliğini artırma ve karşılıklı anlayışı güçlendirme amacına hizmet ettiği ifade edildi. Gelecekteki görüşmelerde Hamas’ın katılımı ve tutumu belirleyici olacak noktalardan biri olarak öne çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’den Hamas’a çağrı: Müzakerelere katılın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!