G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,23
CNY4,86
GBP45,68
EURO/USD1,12
BIST10.004,33
Petrol73,38
GR. ALTIN2.918,44
BTC2.180.399,03

ABD’de İslam Karşıtlığı ve Filistin Muhalifliği Olayları Rekor Seviyede Arttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yayınlanan bir rapor, ABD’de 2023 yılında Müslüman ve Filistin muhalifi ile İslamofobi şikayetlerinin rekor seviyeye ulaştığını ortaya koydu. CAIR verilerine göre, 2023 yılında ABD’de Müslüman ve Filistinlilere karşı saldırılar ve ayrımcılık, İsrail-Hamas arasındaki çatışmaların etkisiyle artan İslamofobi ve ön yargılar nedeniyle rekor seviyeye ulaştı. 2023 yılında Müslüman muhalifi şikayetler yüzde 56 artış göstererek 8 bin 61’e ulaştı ve bu, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin 30 yıl önce verileri kaydetmeye başlamasından bu yana en yüksek seviyedir. Ayrıca raporda, 2023 yılında 3 bin 600 Müslüman ve Filistinli aleyhine şikayetin Ekim ve Aralık ayları arasında olduğu belirtildi.

2022 yılında kaydedilen düşüşün ardından, CAIR raporunda 2023’te “Müslüman muhalifi nefretin yeniden canlandığı” ifadesine yer verildi. İslam muhalifi olayların 2023 yılının ilk 9 ayında aylık ortalama 500 civarında olduğu ancak son çeyrekte aylık yaklaşık bin 200’e yükseldiği belirtildi. Raporda, İsrail ve Filistin olaylarının Ekim ayında başlamasıyla İslamofobinin yükselmesinin arkasındaki ana neden olduğu vurgulandı. İslam muhalifi şikayetlerin göç ve sığınma, işte ayrımcılık, nefret suçları ve eğitim ayrımcılık alanlarında yoğunlaştığı bildirildi.

İnsan hakları savunucuları, 7 Ekim’den bu yana İslamofobi, Filistin muhalifi ve antisemitizmde küresel bir artış olduğunu öne sürdü. Bu artışlar, uluslararası arenada da endişe yaratmaktadır. ABD’de Müslüman ve Filistinlilere karşı artan saldırılar ve ayrımcılık, toplum içinde ayrışmayı ve önyargıları körükleyebilir. Sonuç olarak, 2023 yılındaki bu olumsuz trendlerin önüne geçmek ve toplumdaki hoşgörüyü yeniden tesis etmek için daha fazla çaba harcanması gerekmektedir.

CAIR’in raporu, İslamofobi ile mücadelede daha fazla farkındalık yaratmaya ve ayrımcılıkla mücadele etmeye teşvik etmelidir. Ayrıca, insan hakları savunucularının, toplumu eğitmek ve bilinçlendirmek için daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Yalnızca toplumun bu sorunlara karşı birlikte mücadele etmesiyle, Müslüman ve Filistinli bireylerin hakları korunabilir ve daha adil bir toplum inşa edilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de İslam Karşıtlığı ve Filistin Muhalifliği Olayları Rekor Seviyede Arttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!