G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,97
CNY4,84
GBP45,42
EURO/USD1,11
BIST9.891,36
Petrol73,86
GR. ALTIN2.876,88
BTC2.175.191,69

ABD ve İsrail Arasında Esir Takası Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli Axios’un haberine göre, ABD ve İsrailli yetkililer arasında devam eden müzakerelerde esir takası konusu ele alınıyor. Anlaşma sağlanması durumunda ilk aşamada 33 esir ve yüzlerce Filistinli mahkumun takas edileceği belirtiliyor. Axios’a göre, bu hafta gerçekleşen müzakerelerde esir takası merkezde yer alıyor.

Müzakereler, ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası konularını ele alıyor. İsrail ve Hamas arasında ortak bir noktada buluşamayan müzakerelerde yeni bir iddia ortaya atıldı. Axios’un haberine göre, esir takası anlaşması durumunda ilk aşamada kadın, 50 yaş üstü erkek veya ciddi sağlık sorunu olan 33 esir ile cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış yüzlerce Filistinli mahkumun takas edileceği belirtiliyor.

Öte yandan, Axios’un İsrailli yetkililere dayandırdığı bilgilere göre, müzakereler sırasında Hamas’ın talep ettiği mahkumların listesi görüşülüyor. Ancak Hamas’ın üst düzey bir yetkilisi, müzakerelerin “çöküşe doğru gittiğini” ifade etti. Yetkili, İsrail’in Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru’ndaki varlığını sürdürmekte ısrar ettiğini ve serbest bırakılacak mahkumların kimliklerine dair veto hakkından vazgeçmediğini söyledi.

Mısır, Katar ve ABD’nin ise İsrail’in taleplerini karşılamadığı için hayal kırıklığına uğradığını aktaran Hamas yetkilisi, İsrail’in arabulucuların önerilerini reddetmesi sebebiyle müzakerelerin çöküşe doğru gittiğini dile getirdi. Bu durumda, müzakerelerin nasıl sonuçlanacağı belirsizliğini koruyor. Axios’un haberine göre, müzakereler devam ederken taraflar arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor ve halen bir mutabakata varılamamış durumda. Esir takası konusu üzerinde çalışmalar sürüyor ancak net bir sonuca ulaşılmış değil.İsrail ve Hamas arasındaki müzakerelerin ileriye dönük nasıl bir sonuç doğuracağı ise merak konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD ve İsrail Arasında Esir Takası Gündemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!