G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: “Gazze’deki Saldırılar Soykırım Değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’in Gazze’de Filistinlileri öldürmesini soykırım olarak kabul etmediklerini açıkladı. Sullivan, “Gazze’de yaşananların bir soykırım olduğuna inanmıyoruz” dedi. Bu açıklama, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından yapıldı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor ve bölgedeki gerilimi tırmandırıyor. Gazze’deki sağlık yetkililerine göre, her gün onlarca kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralanıyor.

Sullivan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dair düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bu saldırıları soykırım olarak nitelendirmediklerini belirten Sullivan, “Gazze’de yaşananların bir soykırım olduğuna inanmıyoruz. Bu iddiayı kesin bir dille reddediyoruz” dedi. Sullivan, Filistinlilerin savaşın ortasında olduğunu ve büyük bir askeri operasyonun hata olacağını vurguladı. ABD, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için çalışmalarını sürdürüyor ancak anlaşmanın ne zaman yapılacağı konusunda belirsizlikler bulunuyor.

İsrail’in son 24 saat içinde Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 57 Filistinli hayatını kaybetti ve 82 Filistinli yaralandı. Bu saldırılarla birlikte Gazze’de ölenlerin sayısı 35 bin 91’e yükselirken yaralı sayısı da 78 bin 827’ye çıktı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor ve her geçen gün daha fazla insan zarar görüyor.

Haber kaynağı İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından aktarılan bu gelişmeler, uluslararası toplumda büyük endişeye neden oluyor. Filistinlilerin yaşadığı zor durumun derhal sona erdirilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı net bir duruş sergilenmeli ve Filistin halkının hakları korunmalıdır. Bu çatışmanın daha fazla kan dökülmeden sonlandırılması için tüm tarafların işbirliği yapması önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: “Gazze’deki Saldırılar Soykırım Değil”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!