G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

ABD, Ukrayna’ya 717 Milyon Dolarlık Yardım Sağlayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna’ya yardım yapacaklarını açıkladı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiga, Kiev’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi. Sibiga, görüşmede Ukrayna’nın savunma yeteneklerini güçlendirme adımlarının ele alındığını belirtti. Hava savunması, F-16 savaş uçakları ve diğer ekipmanların zafer için kullanılacağını ifade etti. Blinken ise Kiev ziyareti sırasında Ukrayna’daki son gelişmeler hakkında bilgi aldığını dile getirdi. Ayrıca Ukrayna’nın uzun menzilli silahların kullanımına yönelik taleplerini ele aldıklarını söyledi. Blinken, Rus saldırılarından zarar gören enerji sistemi için 325, insani yardım için 290 ve mayın temizleme çalışmaları için 102 milyon dolarlık yardım yapacaklarını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ise Ukrayna’ya yıllık 3 milyar sterlinlik askeri yardım yapacaklarını belirtti. Başbakan Starmer’ın kararlılığından gurur duyduklarını dile getiren Lammy, Ukrayna’ya hava savunma füzeleri ve diğer askeri malzemelerin teminini hızlandırdıklarını ifade etti. Ayrıca İngiltere’nin Ukrayna’ya 600 milyon sterlinlik yardım paketi açıkladığı bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ı Kiev’de kabul etti. Zelensky, görüşmede uzun menzilli silah kullanımı, askeri birliklere destek ve adil barış stratejileri gibi konuların ele alındığını belirtti. ABD ve İngiltere’ye desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Bu ziyaretler ve yardımlar, Ukrayna’nın savunma yeteneklerini güçlendirmek ve Rus saldırılarına karşı direncini artırmak için önem taşıyor. ABD ve İngiltere’nin Ukrayna’ya verdiği destek, ülkenin zorlu süreçte yanında olduğunu göstermektedir. Ukrayna halkı, uluslararası toplumun desteğiyle güvenliklerini sağlamaya devam edecektir. Gelecekte de bu tür yardımların devam etmesi, Ukrayna’nın istikrarlı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Ukrayna’ya 717 Milyon Dolarlık Yardım Sağlayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!