G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketini Onayladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a toplamda 95,3 milyar dolarlık yardım içeren paketi onayladı. Bu karar, Cumhuriyetçi Parti içinde uzun süren tartışmaların ardından alındı. 60 milyar dolarlık yardımın Ukrayna’ya, 14 milyar dolarlık yardımın İsrail’e, 8 milyar dolarlık yardımın da Tayvan ve diğer müttefiklere yapılmasını içeren bu karar, 70 senatörün “evet”, 29 senatörün ise “hayır” oyu kullanmasıyla kabul edildi. Kabul edilen paket, şimdi Temsilciler Meclisi’ne sunulacak ve eğer burada da onaylanırsa ABD Başkanı Joe Biden’ın imzası ile yasalaşacak.

Oylama öncesinde bazı Cumhuriyetçi senatörler, Ukrayna’ya 60 milyar dolarlık yardım yapılarak ABD’nin kendi sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini savundu. Ancak destekçiler, Ukrayna’yı yalnız bırakmanın Rusya Devlet Başkanı Putin’i cesaretlendireceğini ve ulusal güvenliği tehdit edeceğini ileri sürdü.

Bu karara göre, Ukrayna “Rusya ile mücadelesine destek olmak için” 60 milyar dolar, İsrail “güvenlik yardımı sağlamak için” 14 milyar dolar, Tayvan ve diğer ABD müttefiklerine de 8 milyar dolar yardım yapılacak. Bu yardım paketi, Temsilciler Meclisi’nde de onaylanmalı ve ABD Başkanı Joe Biden’ın imzası ile yasalaşmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketini Onayladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!