G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

ABD Ordusu Rusya ve Çin’e Karşı Askeri Gücünü Arttırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Ordusu, Rusya ve Çin gibi potansiyel düşmanlara karşı silah altına daha fazla asker alacak ve eğitim programını genişletecek.

Defense News tarafından yapılan habere göre ABD Ordusu genişlemeye yönelik bir karara imza attı. Yeni alınan bu kararla birlikte askeri eğitim niteliği genişletilmiş olup aynı zamanda sayısal bakımından artış yaşanması planlanıyor. Yeni ek eğitim programının Ekim ayı içerisinde başlaması hedefleniyor.

Geçen senelerde bir türlü tutturulamayan askere alım sayısı bu yeni kararla artması planlanıyor. Kabul gören karar ile ABD’nin Oklahoma ve Missouri eyaletlerindeki birimleri her yıl 4.000’e kadar askere eğitim verecek. ABD Ordusu’nda yer alan üst düzey yetkililer bu yılın sonuna kadar 55.000 kişiyi askere almayı bununla birlikte yeni askeri eğitim merkezlerinin de kurulmasının artık zorunlu hale geldiğini belirtiyor.

ABD Kara Kuvvetleri Sekreteri Christine Wormuth yeni kararla ilgili olarak, “Geçen yılki askere alım dönüşüm çabalarının binlerce kişinin gelecek yıl temel eğitim beklediği bu yılki işe alım misyonunu gerçekleştirme yolunda olduğumuzu söylemekten mutluluk duyuyorum. İki yeni yer eklemenin, askerleri eğitip birliklere hızla dahil etmenin bir yolu olduğunu, askere alım sayımız artmaya devam ederse önümüzdeki baharda daha da genişlemenin muhtemel olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Askeri personelinin artışındaki sebepler: Rusya ve Çin

Genişletilmiş eğitimin en büyük hedefi, ABD Ordusu’nun Rusya ve Çin gibi gelişmiş bir düşmanlara karşı daha iyi savaşabilecek şekilde yeniden yapılandırmaya yönelik daha geniş bir çaba. ABD Ordusu, son yirmi yılın çoğunu gelişmiş ülkelerden ziyade Irak ve Afganistan’daki isyancı gruplarla savaşarak geçirdi.

Bugüne kadar gelen askeri eğitim programı ise Ağustos 2022’de hazırlanan “Successful Future Soldier Prep Course” programıdır. Bu program, düşük performans gösteren adaylara askeri standartları karşılamaları ve temel eğitime geçmeleri için 90 güne kadar akademik veya zindelik eğitimi vermektedir. 30 Eylül’de sona eren bütçe yılında, Ordu 50.000’den biraz fazla asker aldı ve kamuoyuna açıklanan 65.000’lik hedefin çok gerisinde kaldı.

2022’de ise 60.000’lik askere alma hedefinden 45.000 kadar kişiyi askere alabildi. 15.000 kişilik eksik oluşurken, ordu ihtiyacı karşılamak için gecikmiş başvuruda bulunan adayları taramak zorunda kaldı. 2023’te ise Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri askeri alım hedeflerini kaçırdı. Sadece Deniz Piyadeleri ile Uzay Kuvvetleri hedeflerine ulaştı.

İlgili Olarak

ABD’den Orta Doğu’ya F-22’li kuvvet aktarımı

ABD’den Suriye’ye hava savunma sistemi takviyesi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi. Tarih, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii araştırmacısı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Ordusu Rusya ve Çin’e Karşı Askeri Gücünü Arttırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!