G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

ABD, Mısır ve Katar’dan Gazze için Çağrı: Ateşkes için Yeniden Müzakerelere Başlanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, Mısır ve Katar, Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanması ve esir değişimi için 15 Ağustos’ta müzakerelerin yeniden başlatılması çağrısında bulundu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında en az 39.699 Filistinli öldü, 91.722 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu ve sivil altyapının da tahrip edildiği belirtildi. ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin imzasıyla ortak bir açıklama yaptı.

Ortak açıklamada, Gazze halkının ve rehinelerin yaşadığı zorluklara son verme ve ateşkesi başlatma zamanının geldiği vurgulandı. Ayrıca, rehinelerin serbest bırakılması ve anlaşmanın hayata geçirilmesi için gereken adımların hızla atılması gerektiği ifade edildi. Çerçeve anlaşmasının detaylarının belirlenmesi gerektiği ve tüm tarafların beklentilerini karşılayacak bir çözüm bulunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, İsrail ve Hamas’ın Kahire veya Doha’da yapılacak müzakerelere davet edildiği açıklamada yer aldı.

ABD’nin önerdiği çerçeve anlaşmasına dayanan açıklamada, arabulucu ülkelerin gereken desteği sağlamaya hazır oldukları belirtildi. İsrail ve Hamas, önümüzdeki haçı çarşamba ve perşembe günü Kahire veya Doha’da bir araya gelerek çerçeve anlaşmasının ayrıntılarını detaylandıracakları duyuruldu. Müzakerelerin başlamasıyla birlikte, Gazze’deki krizin sona erdirilmesi ve insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik adımlar atılması beklenmektedir.

Sonuç olarak, ABD, Mısır ve Katar’ın iş birliğiyle Gazze’de ateşkesin sağlanması ve esir değişiminin gerçekleştirilmesi için yapılan çağrı önemli bir adımdır. Tüm tarafların iş birliği ve kararlılıkla hareket etmeleri, bölgedeki insani krizin sona erdirilmesine yardımcı olabilir. Umuyoruz ki, yapılacak müzakereler sonucunda kalıcı bir çözüm bulunarak, Gazze’deki insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi sağlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Mısır ve Katar’dan Gazze için Çağrı: Ateşkes için Yeniden Müzakerelere Başlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!