G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,85
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol72,53
GR. ALTIN2.886,60
BTC2.159.259,46

ABD, İsrail’in Gazze’ye Güçlü Bomba Sevkiyatını Askıya Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, İsrail’in Gazze’nin Refah kentinde gerçekleştirdiği operasyona karşı çıktı ve İsrail’in kullanabileceği güçlü bombalar içeren mühimmat sevkiyatını durdurma kararı aldı. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilirken en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 844 Filistinli yaşamını yitirdi. ABD’nin bu operasyona karşı çıkması ise İsrail’de endişeye yol açtı.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucunda binlerce ölü ve enkaz altında kalanlar olduğu ifade ediliyor. Hamas’ın ateşkesi kabul etmesinin ardından İsrail tankları Refah kentine girdi ve bölgede Hamas ve diğer örgütlerle yoğun çatışmalar yaşanıyor. İsrail askerlerinin Refah Sınır Kapısı’nı ele geçirmesiyle kapının kapatıldığı ve yardım ve hasta geçişlerine izin verilmediği belirtiliyor.

ABD’nin, İsrail’in geniş çaplı operasyon için kullanabileceği güçlü bombalar içeren mühimmat sevkiyatını durdurmasıyla ayrıca dikkat çekiyor. İlk kez böyle bir adım atan ABD, sivillerin zarar görmesini engellemek adına Refah’a yapılan operasyona karşı çıktı. Ancak bu durum İsrail’de endişe yarattı ve ABD’li yetkilileri rahatsız etti. İsrailli yetkililer, silah sevkiyatının durdurulmasının esir takası müzakerelerini etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

ABD’nin ayrıca İsrail’e Refah Sınır Kapısını açma çağrısında bulunması da dikkat çekiyor. İnsani yardımların Gazze’ye ulaştırılabilmesi için sınır kapısının acilen açılması gerektiği belirtiliyor. Ancak sınır kapısının kimin kontrol edeceği konusunda henüz anlaşmaya varılamadığı ve bu nedenle insani yardımların geçişi için belirsizlik devam ediyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında, ABD’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarına karşı çıkması ve mühimmat sevkiyatını durdurması İsrail’de endişe ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Filistinli sivillerin yaşadığı zorluklar ve insan hakları ihlalleri de uluslararası camiada endişe yaratmaya devam etmektedir. Umarız taraflar arasında barışçıl bir çözüm bulunarak bu çatışmalar sona erer ve bölgede istikrar sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, İsrail’in Gazze’ye Güçlü Bomba Sevkiyatını Askıya Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!