USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Heyeti İçin Taziye Mesajı Yayınladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili taziye mesajı yayımladı. Kazada, Reisi’nin yanı sıra İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer heyet üyeleri de hayatını kaybetti. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi taziye mesajında, olayın ardından İran halkına desteklerini bir kez daha teyit ettiklerini belirtti.

Helikopter kazasında İran’ın kuzeybatısında gerçekleşen bir kaza sonucunda İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberlerindeki heyet hayatını kaybetti. Bu olayın ardından ABD Dışişleri Bakanlığı’nın taziye mesajı yayınlamasıyla birlikte, İran halkına desteklerini ifade ettiler. ABD’nin açıklamasında, Reisi’nin vefatı sonrası taziyelerini ileten ifadeler yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer heyet üyelerinin helikopter kazasında hayatını kaybettiği olayla ilgili resmi taziyelerini iletti. Ayrıca, İran halkının demokratik seçimler sürecinde verdikleri mücadeleye desteklerini bir kez daha teyit ettiklerini ifade ettiler. Bu acı olayı takiben, ABD’nin resmi açıklamasında, İran halkına olan desteğin devam edeceği mesajı verildi.

İHA tarafından aktarılan habere göre, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekiler için ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından taziye mesajı yayımlandı. Bu mesajda, olayın yaşandığı bölgenin kuzeybatı olduğu belirtildi ve resmi taziyelerin iletilmesi vurgulandı. ABD’nin İran halkına olan desteğini teyit eden açıklaması, İran’ın demokratik seçim sürecinde izleyeceği yolu da gösterdi.

Sonuç olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet için yayımladığı taziye mesajı, helikopter kazası sonrası yaşanan trajediyi yansıtıyor. ABD’nin taziyelerini ilettiği açıklamasında, İran halkına desteklerini bir kez daha ifade ederek, demokrasi ve insan hakları konusundaki tutumlarını net bir şekilde ortaya koydu. Bu acı olayın ardından, ABD’nin İran ile ilişkilerine ve bölgedeki duruma olan yaklaşımı da önemli bir şekilde yansıtılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Heyeti İçin Taziye Mesajı Yayınladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!