G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.146.928,59

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Avrupa Savunma Sanayisini Güçlendirmenin Zamanı Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa’daki savunma sanayisinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Borrell, Avrupa savunma sanayisinin güçlendirilmesi için üye ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini belirtti. Avrupa savunma sanayisinin teknolojik kapasitesini artırması ve üretimi artırması gerektiğine dikkat çeken Borrell, Ukrayna’ya destek sağlama ihtiyacının da savunma sanayisinin güçlendirilmesini zorunlu kıldığını dile getirdi. Borrell, savunma sanayisinin önemli bir alanının mühimmat üretimi olduğunu ve mevcut stokların yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Borrell’e göre, Avrupa savunma sanayisi, savaşın başlangıcından bu yana üretim kapasitesini artırsa da daha fazla yapılması gerektiğini belirtti. Savunma sanayisinin sadece mühimmat üretiminde değil, genel olarak güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Borrell, Avrupa’nın savunma sanayisinin yıllık cirosunun 70 milyar euro olduğunu ve 500 bin kişinin istihdam edildiğini hatırlattı. Borrell, Avrupa’nın savunma sanayisinin AB ihtiyacının yüzde 40’ını karşıladığını ve geri kalan kısmını ithal ettiğini belirtti.

Avrupa’daki savunma sanayisinin güçlendirilmesi için AB ülkelerinin birlikte çalışması gerektiğine işaret eden Borrell, ortak alımların payını 2030 yılında yüzde 40’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Borrell, Avrupa savunma sanayisini desteklemek için 2027’ye kadar AB bütçesinden 1,5 milyar euro ayıracaklarını ve savunma sanayine yatırım için AB’nin ortak borçlanması konusunu tartıştıklarını açıkladı.

Borrell, Avrupa’daki savunma sanayisinin güçlenmesinin, üye ülkelerin birlikte çalışmasına bağlı olduğunu ifade etti. Borrell, AB ülkelerinin savunma planlamalarını ve satın almalarını koordine etmeleri gerektiğini belirterek ortak alımları ve önemli projeleri desteklemeleri gerektiğini vurguladı. Borrell, Avrupa’daki savunma sanayisinin AB dışından yapılan savunma alımlarının azaltılması için çaba gösterdiklerini ve ortak alımların payını artırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Avrupa Savunma Sanayisini Güçlendirmenin Zamanı Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!