G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

AB Liderleri, Rus Varlıklarından Elde Edilen Gelirin Ukrayna’ya Aktarılmasını Onayladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB liderlerinin Ukrayna’ya askeri teçhizat sağlamak için dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirleri aktarma konusunda yaptırım rejiminde anlaştıklarını duyurdu. Bu adımın yaz aylarında hayata geçirilmesi bekleniyor. Von der Leyen, liderlerin bu öneriyi hızlı bir şekilde sonuçlandırarak, yaklaşık 3 milyar euro civarında bir kaynağın Ukrayna’ya sağlanabileceğini belirtti. Ayrıca, Rusya’nın ve Belarus’un tahıl ve türevli ürünlerine yönelik gümrük vergilerinin artırılması önerisi de gündemde.

Bu adımların Rus tahılının AB pazarında istikrarı bozmasını engelleyeceğini ve Ukrayna’nın çalınan tahılının Rusya tarafından yasa dışı bir şekilde AB pazarına sokulmasını önleyeceğini belirtildi. AB liderleri, Ukrayna’nın acil olarak hava savunma sistemlerine, mühimmat ve füzelere ihtiyacı olduğunu belirterek, askeri yardımların hızlandırılması konusunda taahhütte bulundular. Çekya’nın Ukrayna’ya acil mühimmat temini girişimi de bu çerçevede memnuniyetle karşılandı.

Bununla birlikte, bir önceki zirvede Ukrayna’nın üyelik süreciyle ilgili kararın yer almaması dikkat çekti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky de liderlere hitaben daha fazla askeri destek sağlanması gerektiğini vurgulayarak, mevcut durumun Avrupa için aşağılayıcı olduğunu belirtti. Zelensky, savunma üretiminin hızlandırılması ve dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna’nın yeniden inşası için kullanılması çağrısında bulundu.

AB’nin Ukrayna’ya bir milyon topçu mermisi sağlama taahhüdünün hızla yerine getirileceği bildirilirken, üyelik müzakerelerine başlanması kararı konusunda bir ibareye yer verilmemesi dikkat çekti. AB liderleri, Rusya’nın askeri varlıklarını dondurmaya devam edebilecekleri ve bu gelirlerin Ukrayna’ya yönlendirilmesi için somut adımlar atacakları konusunda mutabık kaldılar. Bu sürecin yaz aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB Liderleri, Rus Varlıklarından Elde Edilen Gelirin Ukrayna’ya Aktarılmasını Onayladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!