G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,23
CNY4,87
GBP45,74
EURO/USD1,12
BIST10.028,10
Petrol74,14
GR. ALTIN2.916,75
BTC2.183.460,07

AB ile Türkiye arasındaki ilişkiye dair AB’nin stratejik vizyonunda tutarsızlık sinyali

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, 17-18 Nisan’da düzenlenen AB Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi’ne dair sonuçları açıkladı. Zirvede alınan kararlar, AB’nin Türkiye ve küresel meselelere yönelik stratejik vizyon eksikliğini ortaya koydu. AB’nin Türkiye ile işbirliği ve karşılıklı fayda sağlama konusundaki tutarsızlığı vurgulandı ve somut kararlar alınamadığı belirtildi.

Türkiye-AB ilişkilerinde Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesine karşı çıkıldı. Bu tür bir yaklaşımın reddedildiği ve Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki kararlılığının devam ettiği vurgulandı. Diyalogun mütekabiliyet çerçevesinde sürdürüleceği ve işbirliğinin sınırlı alanlarla kısıtlanmasının kabul edilemeyeceği belirtildi.

AB’nin Türkiye’ye yönelik adımlarının hızı, düzeyi ve kapsamına göre diyalogun ele alınacağı ifade edildi. Türkiye-AB ilişkilerinin çok yönlü olduğu ve Kıbrıs meselesinin bu ilişkileri sadece bu konuya indirgeyen bir yaklaşımın olumsuz sonuçlar doğuracağı belirtildi. Türkiye’nin AB üyeliği yolundaki kararlılığının devam ettiği ve işbirliğin seçici bir şekilde sınırlanmasının reddedildiği vurgulandı.

Son olarak, AB’nin Türkiye’ye yönelik adımlarının Türkiye-AB ilişkilerinin seyri üzerinde belirleyici olacağı ve bu adımların hızı ve düzeyine göre diyalogun şekilleneceği belirtildi. Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki kararlılığının devam ettiği ve işbirliğin her alanda geniş kapsamlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiği ifade edildi. Türkiye’nin AB ile ilişkilerinde seçici bir yaklaşımın reddedildiği ve diyalogun karşılıklı çıkarlar temelinde şekilleneceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB ile Türkiye arasındaki ilişkiye dair AB’nin stratejik vizyonunda tutarsızlık sinyali

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!