G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Nurcu Sözler Cemaati, Cumhur İttifakı’na tam desteğini açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nurcu Sözler Cemaati, Cumhur İttifakı’na tam desteğini açıkladı

Sabri Okur Eleştirileri Yanıtladı

Nurcuların Sözler Cemaati kolu, 31 Mart seçimlerinde, vatan ve milletin birliği, bütünlüğü ve selameti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AKP’nin adaylarına ve Cumhur İttifakı’na açık desteğini yazılı bir açıklama ile ilan etmişti. Said Nursi’nin akrabası Sabri Okur bu açıklamadan rahatsız olarak cemaate yönelik “AK Parti’ye destek vererek siyasete girmiş olmuyor musunuz?” şeklinde yöneltilen eleştirilere sosyal medya hesabından cevap verdi. “O zaman Adnan Menderes’ti şimdi ise Erdoğan’ı destek vakti” diyen Okur, Adnan Menderes’i destekleyenlerin Recep Tayyip Erdoğan’ı da açıktan desteklediklerini belirtti.

Cemaatin önderlerinden biri olan Sabri Okur’un açıklamalarına göre, Risale-i Nur Sözler Cemaati olarak verdikleri destek kararının siyasete girmek anlamına gelmediğini vurguladı. Said Nursi’nin hayatı boyunca siyasetle uğraşmadığını ancak seçimler zamanında siyasi tercihini hikmetli bir şekilde yaptığını ve vazifeyi ihmal etmediğini söyledi. Aynı şekilde, Adnan Menderes’in desteklenmesi gerektiğini düşünen Nursi’nin varislerinin de şimdi Erdoğan’ı desteklediğini belirtti. Sabri Okur, cemaat olarak verdikleri desteğin bu doğrultuda olduğunu ve aynı şekilde hareket ettiklerini ifade etti.

İfade ettiği bir diğer nokta ise, Adnan Menderes’i destekleme sebeplerini Emirdağ Lahikasında açıkladığına dikkat çekti. Dine ve dindarlara zarar verebilecek olan CHP’nin başa gelmemesi için Adnan Menderes’in desteklenmesinin önemli olduğunu belirtti. 1957 Seçimlerinde Adnan Menderes’in zor duruma düştüğü bir zamanda Said Nursi’nin oy kullanarak destek verdiğini ve varislerinin de benzer şekilde davrandığını ifade etti. Bu durumun şimdi de AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan için geçerli olduğunu belirterek, desteklerine devam edeceklerini söyledi.

Sabri Okur, Risale-i Nur Sözler Cemaati olarak verdikleri destek kararının geçmişteki örneklerle uyumlu olduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiklerini vurguladı. Said Nursi’nin siyasete girmemiş olmasına rağmen siyasi tercihlerini hikmetli bir şekilde yaptığını ve varislerinin de aynı şekilde hareket ettiğini belirtti. Cemaat olarak verdikleri desteğin, vatan ve milletin birliği, bütünlüğü ve selameti için önemli olduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiklerini açıkladı. 2023 genel seçimlerinde Millet İttifakı’nın destekleyen Nurcuların bir diğer kolu olan Yeni Asya Cemaati’nin bu seçimlerde kimi destekleyeceği merak konusu oldu..

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nurcu Sözler Cemaati, Cumhur İttifakı’na tam desteğini açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!