G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

HAVA KOŞULLARI SEBEBİYLE BAZI İLLERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Valiliği tarafından iletildiği şekilde, bölgesel olarak kar ve yağış nedeniyle oluşabilecek sel, çığ ve taşkın risklerine karşı önlem alınması amacıyla 22 Mart 2024 tarihinde il genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Hakkari’nin yanı sıra Sivas’ın Akıncılar ilçesinde de yoğun kar yağışı sebebiyle okulların bir günlük tatil ilan edildiği duyuruldu.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 22 Mart Cuma günü tüm okul öncesi eğitimi veren kurumlar ile ilkokul, ortaokul, lise, özel eğitim kursları ve halk eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi. Sadece yükseköğretim kurumlarının faaliyetlerine devam edileceği ifade edilirken, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı açıklandı.

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. Yoğun kar yağışı sonucu Akıncılar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçe genelindeki ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu. Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Sivas merkez ve diğer ilçelerde de kar yağışı devam ediyor.

Şırnak’a bağlı Beytüşşebap, Uludere ve Cizre ilçelerinde ise olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime ara verildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi etkili olurken, Uludere ve Cizre ilçelerinde de şiddetli yağışlar yaşandığı belirtildi. Bu nedenle bugün tüm eğitim ve öğretim kurumlarında eğitime ara verildiği açıklandı. Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı vurgulandı.

Genel olarak, yoğun kar yağışı, tipi ve şiddetli yağmur nedeniyle belirtilen illerde eğitim ve öğretime ara verilirken, öğrenci ve personelin güvenliği için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte eğitim ve öğretimin planlanan şekilde devam edeceği bildirildi. Herhangi bir değişiklik olması durumunda ise ilgili kurumlar tarafından ayrıca duyuru yapılacağı kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HAVA KOŞULLARI SEBEBİYLE BAZI İLLERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!