G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

İmamoğlu’nun En Yakınlarından Skandal Para Görüntüleri: Paranın Kaynağı Neresi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şirketi ve belediyedeki görevleriyle doğrudan bağlantılı CHP’li isimlerin yer aldığı şaibeli para sayma görüntüleri gündemde önemli bir yer tutmaktadır. Bu skandal her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkarırken, akıllarda “Paranın kaynağı neresi?” sorusu belirmektedir.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en yakın çevresindeki isimlerin başında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, CHP eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas gibi isimler bulunmaktadır. Bu isimlerin, 2019 yılına ait balyalarca para ve euroları sayarak kule oluşturdukları görüntüler ortaya çıkmıştır.

CHP’li isimlerin avukat bir ofiste çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleri sosyal medya aracılığıyla yayıldığında, seçimin yaklaşmasıyla birlikte CHP paniklemiştir. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülerdeki paraların bağışlarla elde edildiğini iddia ederek partinin il başkanlığı binasının alımı için kullanıldığını söylemiştir. Ancak il binasının alım işlemlerini yürüten avukat Mustafa Kemal Çiçek, ters bir açıklama yaparak paraların tamamının banka aracılığıyla ödendiğini belirtmiştir.

İmamoğlu’nun kasası Fatih Keleş’in paraları saydığı görüntüleri savunurken, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sayılan paraların kayıt dışı olduğunu itiraf etmiştir. Bu durum, iş insanlarının elden makbuz karşılığı bağış yapabileceğini savunan Çelik tarafından açıklanmıştır.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştır. Paraları taşınmasına yardım eden Fatih Keleş, verilen paraların CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tarafından kendisine verildiğini ifade etmiştir. Bu durum, CHP’li isimlerin saydığı paraların kaynağının neresi olduğu sorusunu gündeme getirmiştir.

Turan Taşkın Özer, Ekrem İmamoğlu’na en yakın isimlerden biridir. İmamoğlu, 2015 yılında Özer’i CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevine getirmiş ve daha sonra İstanbul Milletvekili olmasını sağlamıştır. Özer, İmamoğlu’nun İBB Başkan adayı olduğu dönemde de danışmanlık yapmış ve yakınında yer almıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu’nun En Yakınlarından Skandal Para Görüntüleri: Paranın Kaynağı Neresi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!