G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,47
CNY4,84
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,06
GR. ALTIN2.904,50
BTC2.070.521,51

Assange’ın İtirafa Sıcak Bakması Halinde Hakkındaki 18 Suçlama Düşecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de tutuklu bulunan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, ABD’ye iade davası sürecinde bulunmaktadır. ABD hükümetinin, Assange’a suçunu itiraf etmesi durumunda 18 suçlamadan kurtulabileceği yönünde bir teklif yapması gündemdedir. Ancak Assange’ın avukatları, ABD’nin tutumunda henüz bir değişiklik olmadığını belirtmişlerdir. ABD Adalet Bakanlığı, Londra’daki mahkeme sürecini hızlandırma çabasındadır. Assange, 2010 yılında ABD’nin Irak ve Afganistan’daki suçlarını belgelerle ortaya çıkarmıştır.

Assange’ın söz konusu belgelerin yanlış kullanımını kabul etmesi durumunda, 18 suçlamadan kurtulabileceği ifade edilmektedir. Julian Assange, uzaktan itiraf yaparak serbest kalabileceği belirtilmektedir. Ancak Assange’ın avukatları, haberlerden haberdar olmadıklarını dile getirmişlerdir. Bu süreçte Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Assange’ın memleketine dönmesi gerektiğini savunmuştur. Assange’ın WikiLeaks platformu, ABD’nin Irak ve Afganistan’daki suçlarını ifşa eden 251 bin gizli belgeyi yayınlamıştır.

Assange, 2012 yılında Ekvador Büyükelçiliği’ne sığınmış ve 2019 yılında gözaltına alınarak hapishaneye konmuştur. İade talebi sonucunda Yüksek Mahkeme, Assange’ın ABD’ye iade edilebileceğine karar vermiştir. Eski İçişleri Bakanı Priti Patel, Assange’ın ABD’ye iade edilmesi kararını imzalamıştır. Assange’ın avukatları, bu karara itiraz etmişlerdir.

Tüm bu sürecin ardında, Julian Assange’ın geleceği belirsizliğini korumaktadır. ABD ile İngiltere arasında devam eden iade süreci, Assange’ın itirafı ve hukuki sürecin seyrine bağlı olarak şekillenecektir. Assange’ın hukuk ekibi, herhangi bir değişiklikten haberdar olmadıklarını belirtirken, Avustralya Başbakanı Assange’ın ülkesine dönmesini istemekte ve destek vermektedir. WikiLeaks’in kurucusu Assange’ın hayatındaki bu kritik dönem, hem taraflar arasındaki mücadeleyi hem de insan hakları ve basın özgürlüğü konularını gündeme getirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Assange’ın İtirafa Sıcak Bakması Halinde Hakkındaki 18 Suçlama Düşecek mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!