G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.164.180,11

AKP’li Turgut Altınok, Yalan Haberleri Açıkladı – Gazeteci Murat Ağırel’den 3 Soru!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı olan AKP’li Turgut Altınok, Ankara’da TOGO Kuleleri’nde Sinan Aygün ile ortak olduğu ve Antalya’da 600 dairesinin bulunduğu yönündeki haberleri yalanladı. Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı kişi ve kurumlar tarafından basın etiğine aykırı bir biçimde yayılan asılsız haberlerin seçmeni ve toplumu yanıltıcı nitelikte olduğunu belirtti.

Altınok, her iki haberin de asılsız ve haksız yönlendirici bir şekilde hazırlandığını düşündüğünü ifade ederek, seçim sathı mailinde yayılan bu tür manipülatif haberlerin kendisini moral bozukluğuna uğrattığını dile getirdi. Ayrıca, bu tür haberlerin Başkent halkının kendisine olan destek ve güvenini artırarak asıl amacına ulaşamayacağını belirtti. Altınok, siyasete atılmadan önce kazanılmış mal varlığının tartışılmasının gereksiz olduğunu vurgulayarak, belediye başkanlığı döneminde mal varlığının azaldığını, artmadığını savundu.

Altınok’un açıklamalarının ardından gazeteci Murat Ağırel, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek belgeler ile destekledi. Ağırel, Altınok’a yöneltilen soruları cevaplamasını isteyerek, açıklamalarında belirtilen iddiaların doğruluğuna dair belgeler paylaştı. Ağırel, Altınok’un TOGO Kuleleri’ne ortak olmadığını, Antalya’daki dairesiyle ilgili mal bildirim formunda bilgi yer almadığını ve ortak olduğu şirketin vergi beyannamesinde eksiklikler olduğunu iddia etti.

Bu gelişmelerle birlikte Ağırel, Altınok’a yöneltilen suçlamaları ret ederek, kendisine yöneltilen suç duyurusunu sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Ağırel, Altınok’un mal varlığı ve ortaklıklarıyla ilgili sorularının cevaplanmasını talep ederken, belgelerle desteklediği iddialarını bir kez daha kamuoyuna duyurdu.

Sonuç olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ile gazeteci Murat Ağırel arasındaki sözlü savaşın devam edeceği ve suçlamaların adli sürecin içine girebileceği belirtiliyor. Ağırel’in belge ve sorularıyla Altınok’un iddialarını çürütmesi beklenirken, gergin bir atmosferin oluştuğu gözlemleniyor. Bu sürecin Ankara seçimleri üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu olarak gündemdeki yerini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Turgut Altınok, Yalan Haberleri Açıkladı – Gazeteci Murat Ağırel’den 3 Soru!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!