G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Altın Güne Düşüşle Başladı: ABD’den Gelecek ÜFE Verisi Bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün altın fiyatlarındaki hafif yükselişin ardından, bugün altının gramı 2 bin 238 lira seviyesinden işlem görmekte. Çeyrek altın ise 3 bin 750 liradan, Cumhuriyet altını ise 15 bin 250 liradan alıcı bulmaktadır.

Analistler, altının ons fiyatının tarihi zirveye yaklaştığına dikkat çekerek, bugün ABD’de açıklanacak ÜFE verisinin yatırımcıların odak noktası olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde açıklanan TÜFE verilerindeki artışa rağmen, Fed’in haziran ayında faiz indirimine başlayabileceği beklentileri değişmedi. Bu nedenle, bugün açıklanacak ÜFE verisinin enflasyon verilerine ne yönde etki edeceği yakından takip ediliyor.

Analizlere göre, piyasalarda ÜFE’nin şubatta aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 1,1 artış göstereceği öngörülmektedir. Bu verinin, Fed’in gelecekteki adımlarına dair ipuçları verebileceği belirtilmektedir. Fed’in faiz politikasında ise mayıs ayında yüzde 10, haziranda ise yüzde 69 ihtimalle faiz indirimi yapabileceği fiyatlanmaktadır.

Bugün, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri takip edilirken, yurt dışında ABD’de üretici enflasyon verileri ile haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve perakende satış verileri önem arz etmektedir. Teknik olarak, altının ons fiyatında 2 bin 180 ve 2 bin 200 doların direnç, 2 bin 160 ve 2 bin 140 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu belirtilmektedir.

Sonuç olarak, altın fiyatları üzerinde etkili olabilecek birçok faktör bulunmaktadır. Hem ABD’de açıklanacak veriler hem de Fed’in gelecekteki politikaları, altın piyasalarında hareketlilik yaratabilir. Yatırımcılar, bu gelişmeleri yakından takip ederek, altın fiyatlarındaki olası değişikliklere karşı önlem alabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altın Güne Düşüşle Başladı: ABD’den Gelecek ÜFE Verisi Bekleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!