G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Fitch Ratings Analisti: Türkiye’deki Otoritelerin İlk Hedefi Enflasyonu Düşürmek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye’deki otoritelerin enflasyonu düşürme hedefini ön planda tuttuklarını ve seçim sonrasında enflasyonla tutarlı bir politika sıkılaştırmasının devam edeceğini belirtti.

Morales, geçen hafta Türkiye’nin kredi notunu ‘B’den ‘B+’ya ve not görünümünü ‘durağan’dan ‘pozitif’e çıkarmalarının ardından yapılan çevrim içi toplantıda not artışının nedenlerini açıkladı ve soruları yanıtladı.

Morales, geçen yıl eylülde Türkiye’nin kredi notunu teyit ettikleri dönemde beklediklerinden fazla parasal sıkılaşma gerçekleştiğini belirtti. Morales, Fitch Ratings’in Türkiye ekonomisindeki değişimleri göz önüne alarak not artışı kararı aldıklarını ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz politikasında daha da sıkılaştığını vurguladı.

Morales, enflasyon ile tutarlı bir politika sıkılaştırmasını öngördüklerini ve Türkiye’deki otoritelerin öncelikli hedefinin enflasyonu düşürmek olduğunu ifade etti. Enflasyonun hala güçlü bir şekilde devam ettiğini ve politika zorluklarının süreceğini belirten Morales, TCMB’nin almış olduğu sıkı tedbirlerin enflasyonun kontrol altına alınmasında etkili olacağını belirtti.

Morales, Türkiye’nin uluslararası rezerv seviyesinde iyileşme gözlendiğini, döviz cinsinden mevduatlardaki azalmanın dikkat çekici olduğunu ve politika değişikliklerinin ekonomide olumlu etkiler bıraktığını söyledi. Ayrıca, Fitch Ratings olarak Türkiye’nin cari açığında daralma ve uluslararası rezervlerde iyileşme beklediklerini belirtti.

Yerli olmayan yatırımcıların Türk lirası varlıklarına ilgisinin artabileceğini ve cari açığın azalacağını öngören Morales, Türkiye’nin yatırım yapılabilir notunu alması için zaman gerektiğini ve ekonomideki kırılganlıkların giderilmesi gerektiğini belirtti. Ek olarak, uluslararası sermayeye erişimin önemli bir faktör olduğunu ve enflasyonun ekonomideki öncelikli konular arasında olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fitch Ratings Analisti: Türkiye’deki Otoritelerin İlk Hedefi Enflasyonu Düşürmek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!