G-QXXHXL9JW0
USD36,44
%0.01
EURO38,19
%0.1
EURO/USD1,05
%0.11
BIST9.574,83
%-0.28
Petrol74,31
%0.35
GR. ALTIN3.449,30
%0.33
BTC3.454.199,14
%-1.67
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. UR-GE Atölyesi İle Rekabetçiliği Artırma Yolu

UR-GE Atölyesi İle Rekabetçiliği Artırma Yolu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen “Uygulamalı UR-GE Atölyesi” etkinliği, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesini yürütmek veya bu süreçte karşılaşılan sorunlara çözüm arayan oda ve borsalara yönelik gerçekleştirildi.

Etkinliğe, 11 şehirden 16 oda, borsa ve birlik temsilcisi katıldı. Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kobi ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Pınar Aslan, Şube Müdürü Julide Çermikli, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Uzmanı Yasemin İn ve Kıdemli İdari Personeli Nurcan Olguner, ayrıca Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve UR-GE Projeleri Koordinatörü M. Sermest Çapan etkinlikte yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, küresel ticarette üretim ve arzın artmasının rekabet edebilirlik açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Koçak, Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan UR-GE desteklerinin rekabet gücünün artmasında ve üretim kapasitesinin gelişiminde önemli rol oynadığını belirtti. Ayrıca, Gaziantep Sanayi Odası’nın 2011’den bu yana gerçekleştirilen 18 UR-GE kümelenme projesine de dikkat çekti. “Makine Metal Sektörü” ve “Gaziantep Gıda Kümesi” projeleri, Ticaret Bakanlığı tarafından ödüllendirilmiş iyi uygulama örnekleri arasında yer aldı.” diye ifade etti.

Organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Koçak, karşılıklı paylaşımların bu süreçteki etkisini artıracağına inandığını belirtti. Zorlu ekonomik koşullar altında UR-GE çalışmalarının üretim ve ihracattaki öneminin arttığını vurguladı. Sanayinin dönüşümü için başta teknoloji entegrasyonu olmak üzere, sanayi 4.0 ve dijitalleşme konularının önemine dikkat çekerek, bu alanda yüksek katma değerli ve AB yeşil mutabakatı kriterlerine uygun yeşil üretim uygulamalarına geçişin gerekliliğini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından, GSO Genel Sekreter Yardımcısı ve UR-GE Projeleri Koordinatörü M. Sermest Çapan, GSO tarafından yürütülen UR-GE ve HİSER projeleri, kümelenme faydaları, sektörlerin belirlenmesi, ihtiyaç analizi ve yol haritası gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kobi ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Pınar Aslan, görev ve faaliyetler, 2025 ihracat eylem planı ve destek modelleri hakkında bilgi verirken, Şube Müdürü Julide Çermikli de ihracata yönelik devlet destekleri, UR-GE proje desteği ve eğitim faaliyetleri konularında katılımcılara detaylar sundu.

İki gün süren toplantının sonunda katılımcılar görüş ve önerilerini paylaşarak duydukları memnuniyeti ifade etti. – GAZİANTEP

CoinTR’den 1.000 TL Hediye! Hemen Üye Ol, Kolayca Kazanmaya Başla! Şimdi Katıl! (Reklamdır)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
UR-GE Atölyesi İle Rekabetçiliği Artırma Yolu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Gazetemize Abone Olabilirsiniz.

Yeni haberlerden anında haberdar olmak için e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!