G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Ramazan’ı Karşılamada Ülkeler Arasındaki Farklılıklar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli İslam ülkelerinde Ramazan ayının başlangıç tarihi konusunda farklılıklar yaşanmaktadır. Bazı ülkeler, Türkiye’nin de içinde bulunduğu birçok ülke, 11 Mart Pazartesi günü ilk orucu tutarak Ramazan’a başlamıştır. Bu ülkeler arasında Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Filistin, Katar ve BAE bulunmaktadır. Diğer bir grup ülke ise hilali göremedikleri gerekçesiyle Ramazan ayını 12 Mart Salı günü başlatma kararı almıştır. Bu ülkeler arasında Avustralya, Brunei, Endonezya, Malezya ve Singapur gibi ülkeler yer almaktadır. Ürdün, Umman, İran, Libya ve Fas da aynı şekilde hilalin görülmemesi nedeniyle Salı gününü Ramazan’ın başlangıç günü olarak belirlemiştir.

Ramazan’ın başlangıç tarihi konusundaki farklılıkların nedeni, İslam ülkelerinin hilalin dünyanın herhangi bir yerinde görülmesini veya kendi ülkelerinde görülebilirliğini esas almalarından kaynaklanmaktadır. Türkiye’nin Diyanet İşleri Başkanlığı da benzer bir görüşü benimsemekte olup, hilalin yerel görülmeyi değil dünyanın herhangi bir yerinden görülebilirliğini esas almaktadır. Bu durum, Ramazan’ın başlangıcının farklı günlerde işaretlenmesine neden olabilmektedir.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ramazan hilali 11 Mart Pazartesi günü görülmüş ve bu tarih Ramazan’ın ilk günü olarak kabul edilmiştir. Aynı şekilde diğer bazı ülkeler de aynı gün Ramazan’a başlama kararı almışlardır. Mısır, Irak, Cezayir, Tunus, Sudan ve Suriye gibi ülkelerde de hilalin görüldüğü ve pazartesi gününün ilk oruç tutma günü olarak kabul edildiği belirtilmiştir.

Bu farklılıkların yanı sıra, ülkeler arasında ortak bir çözüm bulma konusunda henüz bir gelişme yaşanmamıştır. Her ülkenin kendi gözlem ve yorumlarına göre Ramazan’ın başlangıç tarihini belirlediği görülmektedir. Bu durum, uluslararası Ramazan ayı takvimlerinin oluşturulmasını da zorlaştırmaktadır. Türkiye gibi bazı ülkelerin yerel gözlemi esas alırken, diğer ülkelerin farklı kriterlere göre hareket etmeleri, bu konudaki belirsizliği artırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazan’ı Karşılamada Ülkeler Arasındaki Farklılıklar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!