G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Restoranlarda İftar ve Sahur Menü Fiyatları Şoke Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Restoran ve lokantalar, Ramazan ayına sayılı günler kala iftar ve sahur menülerini hazırlamaya başladı. Yeni yılla birlikte, restoranlarda fiyat listesi zorunlu hale getirilmişti ve bu kural artık iftar ve sahur menülerini de kapsayacak.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığı’nın fiyat etiketi yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile işletmelerin kapı girişinde ve masalarda fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu getirildiğini belirtti.

Şubat ayında Türkiye İstatistik Kurumu’na göre, lokanta ve otellerde en yüksek fiyat artışı yüzde 94,78 ile gerçekleşti. Restoranlardaki menü fiyatları bir yılda yaklaşık yüzde 100 arttı. Geçen seneki 300-400 lira arasındaki bir iftar menüsü bu yıl 800 lira seviyesine çıktı.

Restoranlarda fiyatların artmasıyla birlikte vatandaşlar, iftar ve sahur menülerindeki fiyatları görünce isyan ediyor. Geçen seneye göre fiyatların iki katına çıkması, birçok kişiyi zor durumda bırakıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, restoranların iftar ve sahur menülerine olan ilgi artıyor. Ancak bu yıl yaşanan fiyat artışları, birçok vatandaşın restoranlarda iftar ve sahur yapma planlarını değiştirmesine neden olabilir.

Restoran ve lokantalar, Ramazan ayı boyunca yoğun bir şekilde hizmet vermeyi planlıyor. Ancak, fiyat artışları nedeniyle bazı müşterilerin bu tür mekanlardan uzak durabileceği düşünülüyor.

Sonuç olarak, restoran ve lokantaların Ramazan ayı için hazırladıkları iftar ve sahur menülerindeki fiyat artışları, birçok vatandaşı endişelendiriyor. Ticaret Bakanlığı’nın getirdiği fiyat etiketi zorunluluğu ise tüketicilerin en azından fiyatları önceden görebilmesine olanak tanıyacak gibi görünüyor. Bu sayede, vatandaşların daha bilinçli tercihler yapması ve mekanlar arasında fiyat karşılaştırması yapması mümkün olabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Restoranlarda İftar ve Sahur Menü Fiyatları Şoke Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!