G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Birleşmiş Milletler Yetkilisinden Uyarı: Gazze’de Açlık Krizi Büyüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler’in (BM) İşgal Altındaki Filistin Toprakları için Geçici İnsani Koordinatörü olan James McGoldrick, Gazze’nin kuzeyindeki durumun, hijyen ve sağlık koşulları ile gıda eksikliğinin toplumun en kırılgan kesimini etkilediğini belirtti. McGoldrick’e göre özellikle gıda krizinin büyüyerek daha fazla insanı etkileyeceği tahmin ediliyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye ulaşmış durumda. Bu ölümler arasında 14 günlük bir bebek de bulunmaktadır. McGoldrick, farklı kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak bu ölümleri takip ettiğini ve özellikle 14 günlük bebeğin açlıktan hayatını kaybedenlerin ilki olduğunu belirtti.

BM, UNICEF ve diğer örgütlerinin raporları da McGoldrick’in açlık ve sağlıksız yaşam koşullarının beraberinde getirdiği ölümlere işaret etmektedir. McGoldrick, bu ölümlerin engellenebileceğini ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

McGoldrick, Gazze’deki insanların Ramazan ayını, özellikle de sonrasındaki bayramı kutlayacak durumda olmadığını belirtti. Gıda ve temel ihtiyaçlardan yoksun olan insanlar için normal bir şekilde Ramazan ayını geçirmenin mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca Gazze’deki koşulların düzeltilmesi gerektiğini ve Ramazan ayı için yardım çağrılarının önemli olduğunu dile getirdi.

Gazze’deki yaşam koşullarının korkunç olduğunu belirten McGoldrick, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve kronik hastalıkların arttığını ifade etti. Sağlık sisteminin çöktüğünü, temiz su ve hijyenin ise büyük bir sorun teşkil ettiğini söyleyen McGoldrick, Gazze’nin kuzeyinde açlığın çok büyük boyutlara ulaştığını da vurgulamaktadır.

McGoldrick, insani yardımların artırılması gerektiğini belirtirken, günde en az 300 yardım tırına ihtiyaç olduğunu ifade etmektedir. Ancak halihazırda 150 yardım tırının bile Gazze’ye zor girdiğini belirten McGoldrick, havadan atılan yardımların yetersiz olduğunu ve kara yoluyla yapılan yardımların daha etkili olduğunu ifade etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Birleşmiş Milletler Yetkilisinden Uyarı: Gazze’de Açlık Krizi Büyüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!