G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.716,32

SRV Başkanı: Navalny Komplo İddialarını Reddetti, ‘Kendi Kendine Öldü’ Dedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SRV) Başkanı Sergey Narışkin, hapishanede yaşamını yitiren Rus muhalif Aleksey Navalny’nin öldürüldüğü iddialarını reddetti. Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya, kocasının ölümü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i suçladı ve Batı’dan harekete geçmesini istedi. SRV Başkanı Narışkin ise ölümün özel bir komplo olmadığını belirtti ancak iddiaları ortaya atanları ‘tuhaf insanlar’ olarak nitelendirdi. Narışkin, Navalny’nin kendi kendine öldüğünü söyledi.

Aleksey Navalny’nin 16 Şubat’ta vefat ettiği açıklandı, ancak ölüm nedeni henüz belirsizliğini koruyor. Rus yetkililer, 47 yaşındaki muhalif siyasetçinin ölüm nedeni hakkında bilgi vermediler. Batılı liderler, Putin’i suçlarken Kremlin ise bu suçlamaları sert bir şekilde reddetti. Navalny’nin cenaze töreni ise zorluklarla karşılaştı, çünkü ekibi birçok Moskova kilisesinin cenaze törenini reddettiğini bildirdi.

Navalny’nin ekibi, cenaze töreni için uygun bir mekan bulmakta zorlandıklarını belirtti. Birçok kilisenin töreni kabul etmediğini ve bazılarının cenazeyi reddetme nedeninin Navalny’nin soyadı olduğunu söylediklerini aktardılar. Ayrıca bazı yerlerin yasaklar nedeniyle cenazeyi kabul edemediklerini ifade ettiler. Navalny’nin taraftarları, cenaze töreninin yapılamadığı kiliselerin isimlerini paylaşarak durumu bir kez daha gündeme taşıdılar.

Rusya’da polis ve güvenlik güçleri, Navalny’nin taraftarlarına yönelik sert müdahalelerde bulunmuş ve protestolara katılan yüzlerce kişiyi gözaltına almıştı. Navalny’nin destekçileri, hapishanede ölümünden sorumlu tuttukları Rus yetkililere tepki göstererek eylemlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Navalny’nin ölümü ve ardından gelişen olaylar, Rusya’da siyasi gerilimi artırmış durumda ve ülkede daha fazla tansiyon yaratmış durumda. Navalny’nin ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken, uluslararası kamuoyu da durumu yakından takip etmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SRV Başkanı: Navalny Komplo İddialarını Reddetti, ‘Kendi Kendine Öldü’ Dedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!