G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Dost ve Kardeş Ülkelerden Filistin’e Dev İnsani Yardım Operasyonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistinlilere yardım operasyonu düzenlendi ve bu operasyona Ürdün ordusu da katıldı. Ürdün ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bekleyen Filistinlilere havadan insani yardım indirdi. Bu yardım operasyonunun “dost ve kardeş” ülkelerle birlikte gerçekleştirildiği açıklandı. Operasyon kapsamında toplamda 8 uçakla gıda ve insani yardım malzemeleri indirildi. Ürdün Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait 3 adet C-130 tipi uçağı ve 3 ABD, 1 Mısır ve 1 Fransız uçağıyla yardım malzemeleri gönderildi. Bu operasyon, şimdiye kadar yapılan en büyük yardım operasyonu olarak nitelendirildi ve Gazze’nin kuzeyindeki çeşitli noktalara yardımlar ulaştırıldı.

Bu operasyonla birlikte İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşın dost ve kardeş ülkelerle iş birliği içinde toplam 28 hava yardımı yapıldı. İsrail’in Gazze’ye karadan yardım girişlerine engel olmasından dolayı, yardım malzemeleri havadan ulaştırılmak zorunda kalındı. Ürdün, Mısır ve diğer bazı ülkeler, Gazze’ye yardım ulaştırmak için hava operasyonları düzenledi. Bu sayede Gazze’ye insani yardım malzemelerinin ulaştırılması sağlandı.

Operasyon kapsamında Filistinlilere gıda ve insani yardım malzemeleri indirilirken, yardımların Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çeşitli noktalara ulaştırıldığı belirtildi. Dost ve kardeş ülkelerle iş birliği içinde gerçekleştirilen bu yardım operasyonu, Filistinlilere destek olmak amacıyla düzenlendi. Operasyonun başlangıç tarihi ile birlikte toplamda yapılan hava yardımlarının sayısı da açıklandı.

Bu yardım operasyonu, Filistinlilere yapılan en büyük yardım operasyonlarından biri olarak kayıtlara geçti. Ürdün, Mısır ve diğer ülkelerin yardımlarıyla Gazze’ye insani yardım malzemeleri ulaştırılarak, ihtiyaç sahiplerine destek sağlandı. İsrail’in engellemelerine rağmen, dost ve kardeş ülkelerin yardımlarıyla Gazze’ye yardımların ulaştırılması önemli bir adım olarak kabul edildi. Bu yardım operasyonu, Filistinlilere olan destek ve dayanışmanın bir göstergesi olarak dikkat çektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dost ve Kardeş Ülkelerden Filistin’e Dev İnsani Yardım Operasyonu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!