G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.165.888,28

Ülkede Safra Kesesi Ameliyatı Yerine Kısırlaştırma Operasyonu Yapıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantin’den dünya çapında dikkat çeken bir olay yaşandı. 41 yaşındaki Jorge Base, ülkedeki Florencio Diaz Hastanesi’nde safra kesesi ameliyatı için bıçak altına yattı. Ancak hastane yönetimi, Jorge’nin safra kesesi ameliyatını, kısırlaştırma operasyonu olan vasektomi ameliyatıyla karıştırdı.

Jorge, yanlışlıkla kısırlaştırıldı ve üçüncü kez baba olma şansını sonsuza dek kaybetti. Eşiyle birlikte hayallerini kurdukları kız çocuğunu yapma imkanı da ortadan kalkmış oldu. Talihsiz adam, bu durumu “geri dönüşü olmayan bir hata” olarak nitelendirerek büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirtti.

Olayın Arjantin Federal Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma altına alındığı ve hastane yönetiminin ameliyat odalarındaki sıralama prosedürlerindeki bir hatanın bu olaya yol açmış olabileceği düşünülmektedir. Jorge, yaşadığı bu acı hatanın açıklanamaz bir ihmal olduğunu ve sorularının cevapsız kaldığını ifade etti.

Bu talihsiz olay, Jorge Base gibi daha birçok kişinin güvenliğinin ve sağlığının ciddi şekilde tehlikeye sokulabileceğini göstermektedir. Organizasyonlarda ve hastane yönetimlerindeki prosedürlerin titizlikle denetlenmesi ve uygulanması gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Jorge Base’in yaşadığı bu trajik hata, tıp alanında çalışanların dikkatli ve doğru teşhisler yapması gerekliliğini bir kez daha hatırlatmıştır. Her hastanın hayatını riske atan bu tür hataların tekrarlanmaması için gereken önlemlerin alınması önem arz etmektedir.

Arjantin’deki Florencio Diaz Hastanesi’nin yaşattığı bu acı tecrübe, sağlık sistemlerinin iyileştirilmesi ve hasta güvenliğinin daha fazla önemsenmesi gerektiğini göstermektedir. Bu tür hataların tekrarlanmaması için sağlık çalışanlarının ve hastanelerin daha fazla dikkat etmeleri ve denetlenmeleri gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülkede Safra Kesesi Ameliyatı Yerine Kısırlaştırma Operasyonu Yapıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!