G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonu Tek Haneye İndireceğiz, Konut Kredisi Erişimi Artacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek, Bahçelievler’deki bir otelde düzenlenen “Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması” programında enflasyon konusuna değindi. Enflasyonun Türkiye ve dünya genelinde önemli bir sorun olduğunu belirten Şimşek, hükümet olarak yapılan programlarla enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara düşürüleceğini vurguladı. Bu durumun konut satın almak isteyen vatandaşlar için avantajlı olacağını belirten Şimşek, konut kredilerine daha rahat erişim sağlanacağını söyledi.

Şimşek, “Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması” programında, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un İstanbul’da büyük farklar yaratacağını ifade etti. Ulaşım, konut açığı ve afet riski gibi önemli sorunların çözümünde Kurum’un önemli rol oynayacağını belirten Bakan Şimşek, AK Parti hükümetlerinin İstanbul’un alt yapısına önemli yatırımlar yaptığını ve ulaşım sorununa çözüm getirdiklerini belirtti.

AK Parti hükümetleri döneminde 1 milyon 319 bin sosyal konutun yapıldığını vurgulayan Şimşek, Murat Kurum’un kentsel dönüşümdeki deneyiminin İstanbul için büyük bir şans olduğunu aktardı. “Gerçek belediyecilik” anlayışına vurgu yapan Şimşek, hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışının benimsendiğini söyledi. İstanbul’un daha rekabetçi bir konuma getirilmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, bu konuda Murat Kurum’un tecrübesinin önemli olduğunu belirtti.

Muhalefetin herhangi bir kusurunu kabul etmeyen Şimşek, kaynak dağılımında adaletli bir yöntemin benimsendiğini belirtti. En çok kaynağın 2023 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine gittiğini kaydeden Şimşek, hizmetin sunulmaması durumunda sorunun kaynaklardan kaynaklanmadığını ifade etti. Şehirlerin gelişmesi ve rekabetçi olması gerektiğinin altını çizen Şimşek, AK Parti’nin 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı ile ekonomik sorunları köklü bir şekilde çözeceklerini söyledi. Programın başarılı olacağına inandığını belirten Şimşek, vatandaşlardan programın uygulanması için sabır göstermelerini istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonu Tek Haneye İndireceğiz, Konut Kredisi Erişimi Artacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!