G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,15
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.931,52
Petrol74,39
GR. ALTIN2.868,34
BTC2.163.341,44

Mısır ve BAE’den Gazze’ye Yardım Uçakları Havalandı: Üç Ülke Daha Yardım Gönderdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır Ordu Sözcüsü Garib Abdulhafız, geçtiğimiz gece askeri nakliye uçaklarının Gazze Şeridi’ne yardım göndermek üzere havalandığını açıkladı. Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait uçaklar, Gazze’ye insani yardım malzemelerini taşıdı. Bu yardımlar, İsrail ablukası altındaki bölgeye ulaştırıldı. Sözcü Abdulhafız, Mısır ve BAE’ye ait askeri nakliye uçaklarının geceleyin el-Ariş kentinden kalkarak Gazze’ye yardım malzemeleri taşıdığını belirtti. Yardımların Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilere havadan indirildiği kaydedildi. Bu yardımlar, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin talimatları doğrultusunda gönderildi ve içerisinde gıda, ilaç ve acil temel ihtiyaçlar bulunmaktaydı. Bu yardımların, temel yaşam ihtiyaçlarından yoksun bırakılan Gazze bölgelerine ulaştırıldığı vurgulandı.

Mısır daha önce de havadan insani yardımları Gazze Şeridi’ne indirdiğini duyurmuştu. İsrail devlet televizyonu KAN, dün bir uçağın Gazze’nin kuzeyine insani yardım malzemeleri indirdiğini bildirmişti. Ancak Gazze’ye yapılan yardımların yetersiz olduğu belirtilirken, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 12 bin 660 çocuk ve 8 bin 570 kadın olmak üzere toplamda 30 bin 35 Filistinlinin öldüğü ve 70 bin 457 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Binlerce kişinin enkaz altında olduğu rapor edilirken, sivil altyapıya zarar verilerek hastane ve eğitim kurumları hedef alınıyordu.

Mısır ve BAE’nin yanı sıra Ürdün, Umman ve Bahreyn de Gazze’ye insani yardım malzemesi gönderen ülkeler arasına katıldı. Bu ülkeler işbirliği içinde İsrail saldırıları ve ablukası altındaki Gazze’ye yardım sağladıklarını açıkladılar. Gazze Şeridi, acil yardıma ihtiyaç duyan bir bölge olarak dikkat çekerken, uluslararası toplumdan daha fazla yardım çağrıları yapılmaktaydı. Bu yardımların en kısa sürede ulaştırılması önem arz etmekteydi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, yardımların Gazze’deki acil ihtiyaçları karşılamak için önemli bir adım olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mısır ve BAE’den Gazze’ye Yardım Uçakları Havalandı: Üç Ülke Daha Yardım Gönderdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!