G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.306.568,57

Sınırda Seçim Çilesi: Bulgaristan’a Oy Kullanmak İçin Bekleyen Çifte Vatandaşlar Mağdur Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’den Bulgaristan’a Oy Kullanmak İçin Geçiş Yapan Çifte Vatandaşlar Sıkıntı Yaşıyor

Yarın gerçekleştirilecek erken genel seçim için Edirne’deki sınır kapılarını kullanarak Bulgaristan’a oy vermeye gitmek isteyen çifte vatandaşlar, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda uzun süre bekletildiklerini ve işlemlerinin yavaşlatıldığını belirtti. Yaşanan bu aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

Siyasi İstikrarsızlık Nedeniyle Yedinci Seçim

Bulgaristan’daki 6,3 milyon kayıtlı seçmen, yarın yapılacak erken genel seçimle 240 üyeli 51. Meclis’in yeni milletvekillerini seçecek. Son üç yıldır devam eden siyasi istikrarsızlık sebebiyle bu, ülkede gerçekleştirilen yedinci erken seçim olacak. Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar da oy kullanmak için hazırlıklarını yapıyor. Türkiye genelinde kurulacak toplam 168 sandıkta oy kullanma hakkına sahip olan çifte vatandaşlar, Bulgaristan’a geçerek de seçime katılabilecek.

Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçmek isteyen bazı çifte vatandaşlar, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti. Çifte vatandaşlar, gümrükteki otobüslerinin durdurulmasının ardından gerekli kontrollerin gerçekleştirildiğini aktardı.

Gümrükteki otobüslerin X-Ray cihazından geçirildiği belirtilirken, sürücülere 400 Leva para cezası kesildiği iddiaları da ortaya atıldı. Bu süreçte çifte vatandaşlar, Bulgar gümrüğünde işlemlerin gereksiz yere uzatıldığını ve yaşanan sorunlar nedeniyle mağdur durumda kaldıklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sınırda Seçim Çilesi: Bulgaristan’a Oy Kullanmak İçin Bekleyen Çifte Vatandaşlar Mağdur Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!