G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.304.772,02

Denizli’de Orman Yangını: Dağlar Yanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’deki Orman Yangını Üçüncü Günde Devam Ediyor

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yer alan Başkarcı Dağı’nda çıkan orman yangını, üçüncü gününe girdi. Ekipler, alevlere hem havadan hem de karadan müdahale etmeye devam ediyor.

Yangın, 24 Ekim tarihinde Başkarcı Dağı’nın Künarlar bölgesinde, saat 15.00 sıralarında başladı. Yangının dumanını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgede Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler görevlendirildi. Yangının ilk gününde 2 uçak ve 1 helikopterle havadan müdahale gerçekleştirildi. Ancak, hava karardığında havadan müdahale sona erdi.

Bölgenin sarp ve dik yapısı, ekiplerin karadan müdahale etmesini zorlaştırdı. Dün sabah saatlerinden itibaren, havadan müdahale yeniden başlatıldı. 2 helikopter, 19 arazöz, su ikmal aracı ve 48 personel, alevlerle mücadele etti. Hava karardığında, tekrar havadan müdahale durduruldu. Bugün ise helikopterler tekrar devreye alındı ve alevlere 4 helikopter, 30 arazöz ve 60 personelle müdahale ediliyor.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), orman yangınını söndürme çalışmalarına destek amacıyla bir helikopterin daha görevlendirildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Denizli ili Tavas ilçesinde 25 Ekim’de meydana gelen ve devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetlerimize ait 1 helikopter görevlendirildi” ifadeleri yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizli’de Orman Yangını: Dağlar Yanıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!