G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,19
CNY4,81
GBP44,62
EURO/USD1,08
BIST8.892,50
Petrol75,41
GR. ALTIN3.015,61
BTC2.346.066,89

Somon Spermi ile Yeni Bir Güzellik Trendi: Cilt Bakımında DNA Kullanımı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler bir yöntem olan somon sperminden elde edilen balık DNA’sındaki esnek moleküller olan polinükleotidlerin, derinin altına enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir.

Newsweek’ten derlenen habere göre Londra’da bulunan estetik doktoru Dr. Gizem Seymenoglu, polinükleotidlerin polimerize edilmiş enjekte edilebilir bir jelin içine dahil edilerek cilde enjekte edilmesi sonrasında su molekülleriyle bağlanarak cildi sıkılaştırıp nemlendirdiğini belirtmiştir.

Dr. Seymenoglu, tedavinin henüz ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmadığını, ancak “on yıldan uzun süredir olağanüstü bir güvenlik siciline sahip” olduğunu ve kendi gözaltlarına bu tedaviyi dört ayda bir uyguladığını ve hastalarına da önerdiğini ifade etmiştir.

Dermatolog Dr. Hadley King, FDA onayı olmadığı için bu yöntemi denemeyeceğini ve önermeyeceğini belirtmiştir. Dr. Paul Jarrod Frank ve dermatolog Dr. Connie Yang da benzer şekilde FDA onayı olmadan bu yöntemi denemekten kaçındıklarını ifade etmişlerdir.

Harvard Üniversitesi’nden Dermatolog Dr. Kristina Collins ise bu tedavi yöntemine ihtiyatla yaklaştığını ve deneysel olarak nitelendirdiğini söylemiştir. Collins, somon sperminden yapılan yüz bakımı uygulamasını güvenli bulmadığını ve daha fazla hakemli çalışma gerektiğini belirtmiştir.

Collins, olası riskler arasında alerjik reaksiyonlar, tahriş ve cilt hassasiyetinin bulunduğunu da eklemiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Somon Spermi ile Yeni Bir Güzellik Trendi: Cilt Bakımında DNA Kullanımı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!