G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.344.519,92

Kayıp Bebekler ve Yenidoğan Çetesi: TRG Hastanesi’nde Yaşanan Korkunç Skandal!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Bebek Tıbbi Hatalar Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Liderliğini doktor Fırat Sarı’nın üstlendiği "yenidoğan çetesi" olarak adlandırılan bir suç örgütünün sebep olduğu olayda, 12 bebek yaşamını yitirdi. Olayla ilgili dosyada yer alan 47 şüpheliden 22’si tutuklandı. Bu süreçte mağdur ailelerden Erol çifti, yaşadıkları travmayı anlatmak üzere gazetecilerin karşısına geçti.

Erol çifti, yaşadıkları korkunç durumu şu şekilde aktardı: "Oğlum TRG Hastanesi yüzünden engelli kaldı. Oğlum 35 haftalık, 2 kilo 700 gram doğmuştu. Sağlıklıydı, tek sorun ciğerlerinin tam olarak gelişmemiş olmasıydı. Birdenbire kuvöze alınacağını söylediler. Doğum doktoru Figen Hanım, ‘Çocuğunuz oldukça sağlıklı doğdu. Üç gün içinde buradan çıkmazsa çocuğunuzu alın’ dedi. Önceki benzer olayları bildiğimiz için ‘Tamam’ dedik.”

Kahreden Haber: Çocuğun Kalbi Durdum Dendi

Erol çifti, yılbaşı gecesi saat 04:00 civarında hastaneden aldıkları telefonu unutamıyor. "Bize ‘Çocuğunuzun kalbi durdu, her şeye hazırlıklı olun’ dediler. Koşarak hastaneye gittik ama orada bir doktor yoktu. Çocuğuma müdahale edecek hekim yoktu. Yoğun bakım doktoru yoktu ve bize bilgi verecek kimse de yoktu. Hastane müdürü, doktoru arayarak Mehmet Gürül adındaki bir doktorla görüştürdü. Ona, ‘Siz hastanede yoksunuz, çocuklara nasıl müdahalede bulunuyorsunuz?’ diye sorduğumda, ‘Hemşireleri görüntülü arıyoruz ve ne yapmaları gerektiğini söylüyoruz’ yanıtını verdi. Yılbaşı günü hastanede olmaması çok düşündürücüydü."

Süreç Daha da Kötüleşti

Erol, Mehmet Gürül’den epikriz raporu talep etti ama hastanede olmadığı için rapor veremedi. "Hemen hemşirelerden birini telefonla arayıp rapor yazdırdı. Bu ciddi bir suç. Gürül, ‘Başka bir hastaneye götürürseniz çocuk yolda ölür’ dedi. ‘Çocuğumu sağlıklı verdim, nasıl bu kadar sorunlu hale geldi?’ diye sordum.”

Aile, başka bir hastaneye gitmeye karar verdi. Ancak TRG Hastanesi, ambulansın olmadığını ve şoförün evde yattığını söyledi. Acil durumlarda geliyormuş. Erol çifti, oğullarını başka bir hastaneye götürdüğünde satürasyonunun hızla normale döndüğünü bildirdi.

Beyin Kanaması ve Uzun Süreli Tedavi

Aile, TRG Hastanesi’ndeki üç günlük süreçte çocuğun oksijen alamadığı için beyin kanaması geçirdiğini aktardı. Bu durum, çocuğun beyninde sıvı birikmesine yol açtı. Erol çifti, "Günden güne hastane hastane dolanıyoruz. Çocuğumuzda yüzde 100 işitme kaybı ve fiziksel sorunlar var. Hala mahkeme sürecimiz devam ediyor. Bu doktorların ceza almasını istiyoruz.”

Kronik Sorunlar ve Sıfır İyileşme

Erol, yaşadıklarının başka ailelerin başına gelmemesi için endişelerini dile getirerek, “Bu hastane ve doktor hala çalışıyor. Ancak Mehmet Gürül, başka bir hastanede görevine devam ediyor. Biz yandık, ama başkalarının yanmasını istemiyoruz. Paranın ön planda olduğu bir sistemde, biz perişan olduk” dedi.

Olayın Arka Planı

“Yenidoğan çetesi” iddianamesinde, TRG Hastanesi’nde doktorluk yapan Mehmet Gürül’ün, "Hastaların sevkini 112 sistemi yerine kendi düzeniyle yapıp epikriz düzenlediği ve ilaçları SGK’ya fatura ederek dolandırıcılıkla suçlandığı" belirtildi. Bugün TRG Hastanesi’nin ruhsatı iptal edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayıp Bebekler ve Yenidoğan Çetesi: TRG Hastanesi’nde Yaşanan Korkunç Skandal!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!