G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.339.880,11

İstanbul’da Bebek Ölümlerine Yol Açan Çetenin Şok Edici İtirafları: “Sorumluları İfşa Edin!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da, bir çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak, acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan bebekleri önceden belirledikleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettikleri ve bu süreçte ölümlerine neden oldukları iddiaları gündeme geldi. Bu skandal üzerine, aralarında doktor, hemşire ve ambulans şoförlerinin de bulunduğu toplam 47 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Soruşturma sürecinde 22 şüpheli tutuklandı.

Bu davada adı geçenlerden biri de Ahmet Atilla Yılmaz. Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beylikdüzü Belediyesi Meclis üyesi olmasının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu’nda görev yapıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği “Eğitim Zirvesi”nde bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel, medyanın iktidara yakın kesimlerinden gelen haberlerle, olayda CHP’li isimlerin yer aldığı yönünde bir algı yaratıldığını ifade etti.

Özel’in açıklamalarında dikkat çeken bazı noktalar şöyle oldu:

– “İletişim Başkanlığı’ndan, bu işte ‘CHP’li belediye meclis üyesi var’ şeklindeki haberler yayımlanıyor.”

– “Eğer bu işin içinde bir tane CHP’li varsa, onu partide tutan namussuzdur.”

– “Sağlık Bakanı, İstanbul İl Müdürü’yken kendisini aklamak için ‘Biz ihbar ettik’ diyor.”

– “İlk şikayet Mayıs 2023’te yapılmış. O günden bu yana hiçbir adım atılmamış. Soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit edecek düzeydeki bu çete, aramızda dolaşıyor. Canice bir şekilde, daha çok acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyan bebekleri hastaneler arasında dolaştırıyor.”

– “Eski sağlık bakanının hastanesi işin merkezinde yer alıyor. Denetimden sorumlu olan sağlık müdürlüğü şimdi de Sağlık Bakanlığı’nın üst kademesinde bulunuyor.”

– “Bu işin başında olan birçok kişi de ataması yapılmış olanlar. Eğer bir sorumlu arıyorsanız, geçmişin sağlık müdüründen bahsetmek yeterli değil.”

– “Bir kişi ‘Benim sorumluluğum’ diyorsa, imzaları atmayı, faiz belirlemeyi biliyor. Ancak olaylar sıkıntıya girdiğinde kenara çekiliyor.”

Özgür Özel, “Hodri Meydan” dediği ifadelerde, sorumluluktan kaçan yetkililere seslendi:

– “İletişim Başkanlığı’nın iki isim tespit etmekle bu işten sıyrılacağını sanması mümkün değil. İlgili tüm hastaneleri bir gecede kamulaştıralım. Bu duruma karışan hastanelerin ruhsatları askıya alınmalı. Salı günü yasal düzenleme Meclis’ten oy birliği ile geçmelidir. Hadi bakalım, hodri meydan!”

Özel, bu konu üzerinden de eleştirilerini sürdürebilir asıl sorumluların 22 yıllık iktidarda bulunanlar olduğunu vurguladı:

– “Paçalarından pislik akan insanlar, bu dönemde sorumluluğu başkalarına yüklemeye çalışıyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız ama bu işin içine karışanları koruyorsanız, bunun hesabı da sizden sorulacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Bebek Ölümlerine Yol Açan Çetenin Şok Edici İtirafları: “Sorumluları İfşa Edin!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!