G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.341.217,31

Bebek Ölümlerinin Ardındaki ‘Yenidoğan Çetesi’: CHP Sözcüsü Yücel’den Sağlık Bakanı’na İstifa Çağrısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, on bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen “yenidoğan çetesi” ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Yücel, eski ve mevcut sağlık bakanlarını da bebek ölümlerinin sorumlusu olarak nitelendirerek, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu istifaya çağırdı.

### “Herkesin Suçu Var”

Yücel’in açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine atıfta bulunarak, “Sağlıklı bebekleri kuvöze alıp her gün hayattan koparan ve öldürdükleri her bebek için para alan yenidoğan çetesi bir yıl önce tespit edildi. Bu duruma kayıtsız kalanlar, en az katiller kadar suçludur. Bu ne kadar büyük bir ihmaldir ki, insanlıktan nasibini almamış bu ahlaksızlar bir yıl boyunca yakalanmadı ve bebeklerimiz ölüme terk edildi!” ifadelerini kullandı. Yücel, bebek ölümlerinde eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ondan önceki Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul’un eski İl Sağlık Müdürü olan mevcut Bakan Kemal Memişoğlu’nun sorumlu olduğunu belirtti.

### “Hâlâ O Koltukta Oturacak Mısınız?”

Deniz Yücel, hükümetin benzer bir durumda istifa edeceğini dile getirerek, “Başka bir ülkede bu gibi durumlarda hükümet hemen istifa ederdi. Bizde ise sorumluluğu olan siyasilerin yüzsüzce koltuklarını bırakmadığına şahit oluyoruz. Bebeklerini kucağına almak isteyen annelere, kefene sarılı minik bedenlerini verdiniz!” dedi. Yücel, “Böyle bir çetenin varlığını bile bile önlem almadınız. Sağlık Bakanlığı olarak, bebek ölümlerinde ciddi bir ihmal ve sorumluluğunuz varken hâlâ o koltukta oturmaya devam mı edeceksiniz, Kemal Memişoğlu?” şeklinde sözlerini sürdürdü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bebek Ölümlerinin Ardındaki ‘Yenidoğan Çetesi’: CHP Sözcüsü Yücel’den Sağlık Bakanı’na İstifa Çağrısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!