G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.339.686,15

Noterlikte Devrim, Boşanmalarda Kolaylık: Yeni Yasal Düzenlemeler Meclis’te!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Noterlik Kanunu ve Diğer Yasal Düzenlemeler TBMM’de Görüşüldü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulan Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında bilgi veren Cüneyt Yüksel, bu teklifin 23 maddeden oluştuğunu ve 12 kanunda değişiklik yapılmasını öngördüğünü ifade etti. Ayrıca, Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde şimdiye kadar birçok yasal düzenleme gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Noterlik ve Avukatlık Sistemlerinde Yenilikler

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, teklifin noterlik ve avukatlık alanındaki belirgin yenilikleri içerdiğini kaydetti. Yüksel, "Avukatlık Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, avukatlık stajına fiilen engel olmamak şartıyla herhangi bir işte sigortalı olarak çalışmalarına izin verilecek. Noterlik Kanunu’nda yapılacak düzenlemelerle, noterlerin tatil günleri ve saatlerinde çalışma koşulları yeniden belirlenecek. Noterlik Ücret Tarifesi, artık her yıl mart ayında değil, ocak ayının başında düzenlenecek. Ayrıca, el yazısıyla imzalanan noterlik işlemleri, güvenli elektronik imza ile Türkiye Noterler Birliği’nin bilişim sistemine kaydedilebilecek." dedi.

Boşanma Davalarında Süre Kısalıyor

Yüksel, boşanma davalarına ilişkin önemli bir düzenlemenin de teklif içerisinde yer aldığını belirtti. Boşanma davası reddedildikten sonra yeniden dava açmak için gerekli süre 3 yıldan 1 yıla indirilecek.

Casuslukla Mücadelede Yeni Tanım ve Cezalar

Cüneyt Yüksel, Türk Ceza Kanunu’nda casuslukla mücadeleye yönelik yeni bir suç tanımının getirileceğini açıkladı. Devletin güvenliği ve siyasal yararları aleyhine, yabancı bir devlet veya organizasyonun çıkarları doğrultusunda suç işleyen kişilere 3 ila 7 yıl hapis cezası verilecek.

Çocuk İzlem Merkezleri Kurulacak

Teklifte ayrıca, devlet üniversiteleri bünyesinde Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) kurulmasına yönelik düzenlemeler yer alıyor. Bu merkezler, çocuklara ilişkin adli süreçlerde destek sağlamak amacıyla oluşturulacak.

Yargı süreçlerini hızlandırmayı ve adalet hizmetlerinin etkinliğini artırmayı amaçlayan bu teklifin, komisyon görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi planlanıyor. Yüksel, yargıda gerekli düzenlemelerin uygulanmaya devam edileceğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Noterlikte Devrim, Boşanmalarda Kolaylık: Yeni Yasal Düzenlemeler Meclis’te!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!