G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.345.975,72

Bebek Ölümlerinin Ardındaki Kanlı Çetenin Şok Edici İtirafları: Sağlık Skandalında Yeni Ayrıntılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da bir çetenin, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışanlarla iş birliği yaparak, bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine sebep olduğu iddiaları gündeme geldi.

Soruşturma sonucunda, aralarında doktor, hemşire ve ambulans şoförlerinin de yer aldığı 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Bu süreçte toplam 22 kişi tutuklandı.

Skandalın aydınlanmasının ardından çetenin yeni konuşmaları medyaya yansıdı. Gazeteci Emrullah Erdinç, bu gizli görüşmeleri sosyal medya platformunda paylaştı. Konuşmalarda, “Beş tane değil, üç tane bebek istiyorum, biraz daha annesi…” gibi ifadeler yer aldı.

Çeteye dair başka bir diyalogda, “Doğukan deneysel tedavi yapıp çocukların canına kastediyor. Bak, sürekli bebek yolluyorum, orada ölüyor,” denildi.

Başka bir konuşmada, “O çocuk gitti, damar yolu bile açılamaz ki ona,” sözleri sarf edildi. Ayrıca, “Devlet bunların sözleşmesini görse, bu hasta kaçırma ve pazarlama kapsamında,” yorumunda bulunuldu.

Durumun ciddiyetini gözler önüne seren başka ifadeler de ortaya çıktı. “Dolaptaki geçmiş tarihli ilaçları neden kullanmadın?” ve “Bir bebek ölmüştü; saatlerde yanlışlık vardı, ama ölüm saatini hesaba katmamışım,” gibi ifadeler, çetenin faaliyetlerinin ne denli sorunlu olduğunu gösteriyor.

Son olarak, “Muhasebe beni aradı, Yünaç bebeğin akciğer grafisi ilk gün çekilmemiş, şu an entübe olan bir bebeğin çekimini yapın,” şeklindeki talimata da dikkat çekildi. Ayrıca, “3 gün yaşayan çocuğu 6 gün gösterirken ne düşünmüş, insan gibi yapsın,” sözleriyle çetenin yaptığı yanlışlar vurgulandı. Bazı bebeklerin, “arıca da ölü olmuş, kimsenin haberi yok,” şeklindeki konuşmalar, durumun trajedisini artırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bebek Ölümlerinin Ardındaki Kanlı Çetenin Şok Edici İtirafları: Sağlık Skandalında Yeni Ayrıntılar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!