G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,07
CNY4,80
GBP44,71
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,85
GR. ALTIN2.980,44
BTC2.326.561,07

Depremin Gölgesinde Acil Koordinasyon: AFAD, 249 Vatandaşın Etkilendiğini Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’da “Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplantıya, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Sabuncu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD Genel Müdürleri ve bölge müdürleri katıldı.

### “249 VATANDAŞIMIZ DEPREMDEN ETKİLENMİŞTİR”

Koordinasyon toplantısının ardından sahada gerçekleştirilen çalışmalara dair açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş, şu bilgileri paylaştı:

“Malatya’nın Kale ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremden başta Malatya olmak üzere Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Tunceli illeri etkilendi. Bütün müdahalelerimizi, valilerimizin ve AFAD il müdürlerimizin koordinasyonunda jandarmamız, emniyetimiz ve diğer güvenlik birimleri ile birlikte yapmaya başladık.”

“Belediyelerimiz, itfaiyemiz ve 112 ekiplerimizle koordineli bir şekilde, ilgili yerleşim yerlerinde saha taramalarını hemen başlattık. Saha taramalarının tamamlanmasının ardından bölgedeki hasar tespit çalışmalarımız Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ekipleri tarafından sürdürülmektedir. Diğer taraftan, bakanlığımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Adıyaman’da 18, Diyarbakır’da 19, Şanlıurfa’da 37, Kahramanmaraş’ta 3 ve Erzincan’da 6 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız depremden etkilenmiştir. Malatya’da 2, Elazığ’da 8 olmak üzere toplam 10 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir.”

### “3 BİN ARAMA KURTARMA PERSONELİ KADROSU TEMİN EDİLDİ”

AFAD’daki personel yetersizliği eleştirilerine de yanıt veren Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 3 bin arama kurtarma personelimiz mevcut. Cumhurbaşkanlığından 3 bin arama kurtarma personeli kadrosu daha temin edildi. Ancak biz AFAD olarak, her işi yapan bir kuruluş değiliz; Türkiye Cumhuriyeti devleti adına afetlerde genel koordinasyonu sağlayan bir kamu kuruluşuyuz. Bu anlamda, kahraman ordumuz, jandarmamız, polisimiz, itfaiyecilerimiz ve madencilerimiz, tarafımızdan verilen eğitimler sayesinde afetlere müdahalede hazırlanmaktalar.”

“Bu noktada, çalışmalarımız ve projelerimiz devam ediyor. Hem kamu görevlilerimiz hem de sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte arama kurtarma personel sayısını, kadrolu ve gönüllü olarak artırmak amacıyla eğitimler veriyoruz. İnşallah, nüfusumuzla kıyaslandığında, en fazla arama kurtarma ekibine sahip olacağız. Ancak bizim için müdahale etmek kadar önemli olan, risk azaltma çalışmalarını gerçekleştirmektir. Sağlam zeminler üzerine sağlam binalar inşa etmeyi başarmalıyız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremin Gölgesinde Acil Koordinasyon: AFAD, 249 Vatandaşın Etkilendiğini Açıkladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!