G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

CIA’in Gizli Casus Üsleri: Ukrayna’da Neler Oluyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına karşı destek veren ülkelerin başında gelmektedir. Askeri ve mali yardımların yanı sıra istihbarat desteği de sağlamaktadır. New York Times gazetesinde yayınlanan bir habere göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Ukrayna ile gizli bir işbirliği içerisinde yer alarak Putin yönetimine karşı Kiev’e yardım etmektedir.

Ukrayna ile ABD arasındaki gizli istihbarat ortaklığının 10 yıldan fazla bir süredir devam ettiği belirtilmektedir. Bu işbirliğinin Rusya’ya karşı kritik bir öneme sahip olduğu vurgulanmaktadır. Özellikle Ukrayna istihbaratının, geçmişte Rus tehditlerine karşı korunması gereken bir ülke olduğu düşünülmekteyken, günümüzde Putin yönetimine karşı Washington’un en büyük istihbarat ortaklarından biri haline geldiği ifade edilmektedir.

Ukrayna’nın Rusya sınırı boyunca yer alan ormanlık alanlarda dinleme noktaları bulunduğu ve son 8 yılda toplam 12 gizli üs inşa edildiği ortaya çıkmıştır. Bu üslerin CIA tarafından desteklendiği ve casus faaliyetlerinde kullanıldığı belirtilmektedir. Örneğin, Ukraynalılar, Rusya’nın 2014 yılında Malezya Hava Yolları’na ait ticari jet uçağının düşürülmesinde rol oynadığını kanıtlamak için dinleme kayıtlarını Amerika Birleşik Devletleri’ne sunmuştur. Ayrıca, Ukraynalılar, 2016 ABD başkanlık seçimlerine Rus müdahalesiyle ilgili operasyonlarda Amerikalılara yardımcı olmuştur.

Haberde ayrıca, CIA’in Rusya, Avrupa, Küba ve diğer Rus nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde faaliyet gösteren yeni nesil Ukraynalı casusların eğitimine de destek verdiği bilgisi paylaşılmıştır. Bu casusların Rusya karşıtı operasyonlarda etkin bir rol oynadığı belirtilmektedir. Sonuç olarak, ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı istihbarat desteğinin önemli bir stratejik işbirliği olduğu ve Putin yönetimine karşı ciddi bir karşıtlık oluşturduğu görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CIA’in Gizli Casus Üsleri: Ukrayna’da Neler Oluyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!