G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO37,22
CNY4,80
GBP44,55
EURO/USD1,09
BIST9.023,07
Petrol74,25
GR. ALTIN2.952,41
BTC2.293.234,90

İnsan Hücresi Atlası Projesi: Yaşlanmayı Geciktiren Yeni Keşif!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biyoloji alanında dünyanın en iddialı araştırma programlarından biri olan İnsan Hücresi Atlası projesi kapsamında, insan bedeninin kök hücreden nasıl deri hücreleri ürettiği keşfedildi. Bilim insanları laboratuvar ortamında az miktarda insan cildi üretmeyi başardı.

BBC’nin haberine göre, araştırmanın bulgularının cildin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olabileceği düşünülüyor. Aynı zamanda cilt nakli için hücre üretimi ve yara izlerinin önlenmesinde kullanılabileceği belirtiliyor.

İnsan Hücresi Atlası projesi, insan vücudunun her bir parçasının hücre hücre nasıl oluştuğunu anlamayı amaçlıyor. Projenin liderlerinden biri olan Profesör Muzlifah Haniffa, çalışmalarının hastalıkları daha etkin bir şekilde tedavi etmek; aynı zamanda insanları daha uzun süre sağlıklı ve hatta daha genç tutmak için yeni yollar bulunmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Haniffa, “Cildi manipüle edip yaşlanmayı önleyebilirsek daha az kırışıklığımız olacaktır. Hücrelerin ilk gelişiminden itibaren yetişkinlikteki yaşlanmaya kadar değişimlerini anlayabilirsek, ‘organları nasıl canlandırabiliriz, kalbi, cildi nasıl gençleştirebiliriz?’ diye sorup bunları deneyebiliriz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnsan Hücresi Atlası Projesi: Yaşlanmayı Geciktiren Yeni Keşif!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!